© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Bouillier: 'Alonso en Raikkonen erg makkelijk om te coachen'

18 aug. 2017 09:33 Rik Alkema 0 reacties
McLaren-baas Eric Boullier heeft in zijn tijd in de Formule 1 al heel wat coureurs meegemaakt. Zo werkte Boullier onder andere samen met Fernando Alonso, Kimi Raikkonen en Robert Kubica. Elke coureur is anders en elke coureur wil anders behandeld worden, iets dat Bouillier maar al te goed weet.

Eric Boullier over de aanpak van 'zijn' coureurs

In acht jaar tijd maakte Eric Boullier zeven coureurs mee. Bouillier begon bij het team van Lotus in 2010, voor hij overstapte naar McLaren waar hij nu werkzaam is. In de paddock staat hij hoog aangeschreven en zijn meningen worden alom gerespecteerd. 

Boullier weet dan ook wel hoe hij een team moet leiden, hoewel er meerdere wegen naar Rome leiden, benadrukt hij.

"Er zijn heel veel manieren om een band te krijgen met een coureur als teambaas", zegt Bouillier tegen F1i.com.

"Fernando Alonso en Kimi Raikkonen liet ik bijvoorbeeld altijd hun ding doen. Ik gaf de kaders aan en voor de rest waren ze vrij om te gaan en te staan waar ze wilden. Op die manier krijgen ze de ruimte de ze nodig hebben", voegt hij daar aan toe.

Andere coureurs uit de portefeuille van Bouillier hadden een andere aanpak nodig, talenten als Romain Grosjean en Stoffel Vandoorne bijvoorbeeld.

"Bij Romain en Stoffel wilde ik continue in de gaten houden. De band met dat soort coureurs is veel sterker, omdat je ze constant volgt en helpt. Bij jonge coureurs is het makkelijker om van het juiste te pad te raken, dus wilde ik er bovenop zitten", legt Bouillier uit.

Hoe verschillend coureurs ook zijn, uiteindelijk zijn ze allemaal in een paar dingen hetzelfde aldus Bouillier. "Alle coureurs waar ik mee gewerkt heb waren en zijn professioneel en zeer snel. Ze weten precies wat ze willen en zijn daar geconcentreerd mee bezig. Daarin zijn ze allemaal hetzelfde."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen