Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Boullier verwelkomt Nederlandse fans bij de Franse GP: "Geleerd van het verleden"

Max Verstappen won in 2021 op prachtige wijze de Grand Prix van Frankrijk door Lewis Hamilton in de laatste ronden van de race te verslaan. Mede door die overwinning veroverde Max Verstappen uiteindelijk de wereldtitel in de F1. Volgend jaar staat de GP van Frankrijk wederom op het programma en daarom gingen we in gesprek met Eric Boullier, de managing director van de Franse GP.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © FrenchGP

De Grand Prix van Frankrijk wordt een interessante GP voor de Nederlandse F1-fan in 2022. Frankrijk behoort al jarenlang tot de favoriete vakantielanden van de Nederlandse reiziger. De Cote d'Azur is een van de meeste bezochte vakantiegebieden in Frankrijk en laat nu net daar het F1-circuit van Paul-Ricard liggen. In 2022 zal de Grand Prix van Frankrijk wederom plaatsvinden op dat circuit en ditmaal zal de race op 24 juli plaatsvinden. Daarom kan een mooie vakantie in het zuiden van Frankrijk gecombineerd worden met een bezoek aan de Franse Grand Prix.

In de afgelopen jaren is de GP van Frankrijk een vast affiche geworden op de F1-kalender en probeert de organisatie het evenement steeds groter te maken. Zo won het onlangs nog het prestigieuze FIA drie sterren certificaat wat betreft milieu en duurzame ontwikkeling. Een certificaat waar de managing director, Eric Boullier, uiteraard zeer trots op is. "Dat certificaat laat zien dat we als de organisatie er alles aan doen om met de tijd mee te gaan. We willen daarom jaarlijks een evenement organiseren waarbij we duurzaam te werk gaan en dus maken we gebruik van duurzaam materiaal en bannen we het gebruik van plastic uit tijdens het evenement", laat de voormalig racing director van McLaren weten in een exclusief interview met RacingNews365.

Park & ride systeem

De ticketverkoop van de Franse Grand Prix van 2022 loopt uitstekend en dat komt mede door de strakke organisatie van de Fransen. "We hebben veel geleerd vanuit het verleden. Zo hadden we in 2018 nog last van parkeerproblemen, maar die waren in 2019 al opgelost. Dat komt omdat we het hele jaar bezig zijn met het zo goed mogelijk organiseren van het evenement. Daarbij maken we bijvoorbeeld ook gebruik van datasystemen en simulaties, zodat we zo goed mogelijk kunnen inschatten hoelang het duurt voor de fan om naar het circuit te komen en hoelang het duurt voordat de fan weer weg is van het circuit."

"Het systeem dat we hebben ontwikkeld voor de aankomst en vertrek van de F1-fan functioneert uitstekend, doordat we een uitstekend Park & Ride systeem hebben gecreëerd. Zo worden er tijdens het raceweekend maar liefst 350 bussen ingezet om mensen van de parkeerplaats naar het circuit te vervoeren en ze uiteindelijk ook weer terug te brengen naar de parkeerplaats. Dit systeem werkt uitstekend, doordat er bijvoorbeeld tien bussen tegelijk kunnen laden en lossen bij de parkeerplaatsen", spreekt Boullier zich uiteraard met trots uit over het sterk ontwikkelde parkeersysteem.

De Franse GP heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en daarom worden fans gesteund om gezamenlijk te reizen. "Wanneer de fan met de auto naar het circuit komt en met vier mensen in de wagen reist, kan men de park & ride parkeerplaats overslaan en direct doorrijden naar de parkeerplaats bij de hoofdtribune."

Zondagavond weer thuis

Natuurlijk komen niet alle 60.000 F1-fans met de auto naar het circuit en daarom is er ook gedacht aan de fans die willen komen met het openbaar vervoer. "Fans die met touroperators reizen worden met de bussen van de touroperators natuurlijk direct naar de parkeerplaatsen bij tribunes gebracht. De fans die zelf hun reis plannen hebben veel opties om bij het circuit te komen. Zo kun je ons circuit eenvoudig bereiken van uit Parijs. Vanuit daar kun je namelijk de hogesnelheidstrein pakken richting Marseille en vanaf dat treinstation kun je bus pakken richting het circuit. Dat betekent dat de Nederlandse fan vanuit Amsterdam de trein kan pakken en zodoende op zondagavond na de race ook alweer thuis kan zijn."

"Ook de fan in Groot-Brittannië kan door met openbaar vervoer te reizen maandagochtend weer terug zijn op het kantoor, doordat je zondagavond alweer terug kunt zijn in Londen. Dat maakt het voor de fan zeer interessant om met het openbaar vervoer te reizen en zoals we weten is het ook met het oog op de duurzaamheid goed om met openbaar vervoer te reizen."

Naast de uitstekende vervoersmogelijkheden naar het circuit van Paul Ricard, heeft de organisatie van de Grand Prix speciaal een Nederlandse ticketpagina ingericht om zo de Nederlandse F1-fan nog meer van dienst te kunnen zijn. Ook ziet de organisatie graag meer jeugd terug op de tribunes. Daarom mogen kinderen tot zes jaar gratis naar binnen en betalen kinderen tot zestien jaar slechts de helft van de prijs! Des te meer reden om nu hier jouw ticket te kopen voor de Franse GP van 2022!

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

5 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin