© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Boullier: 'Zelfs Max Verstappen kende moeilijke maanden in de F1'

11 okt. 2017 10:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het eerste seizoen van een rookie in de Formule 1 is vaak niet makkelijk. Dit seizoen gingen Lance Stroll en Stoffel Vandoorne in de eerste seizoenshelft vaak gebukt onder de combinatie van druk, verwachtingen en het aanpassen aan de sport.

Boullier: 'Vandoorne moest wennen aan de Formule 1'

De Belgische Formule 1 coureur Stoffel Vandoorne maakte dit seizoen zijn 'echte' F1-debuut voor McLaren. In de eerste fase van het seizoen verliep dat moeizaam. 

McLaren-directeur Eric Boullier zegt dat dit komt doordat de druk op de coureurs groot is. Volgens hem hebben alle talenten daar last van in hun eerste jaar. Zelfs Max Verstappen had een lastige fase in zijn eerste seizoen.

Vandoorne zou moeite hebben met het continu in de schijnwerpers staan, waarbij hij continu vergeleken werd met F1-veteraan Fernando Alonso.

"Stoffel kwam in het middelpunt van de belangstelling van de media en de fans te staan toen hij teamgenoot werd van een voormalig wereldkampioen", laat Boullier aan Canal Plus weten.

© McLaren F1

Een lastige fase volgde, maar volgens Boullier hebben alle rookies daar last van. "Alle debutanten hadden daar in de afgelopen jaren last van. Zelfs Max Verstappen heeft moeizame maanden gekend voordat hij zijn ware potentieel kon tonen."

De Nederlander ging na een sterk begin in 2015 door enkele moeilijke maanden. Na zijn vierde plaats in Hongarije viel er een last van Verstappen af en sloot hij het jaar in de Toro Rosso af met sterke races. 

Stoffel Vandoorne weet teamgenoot Fernando Alonso steeds beter partij te geven en scoorde recent twee zevende plaatsen op rij. In de WK-stand heeft de Belg inmiddels 13 punten, 3 meer dan Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen