Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko belde Jos Verstappen na kritiek op Red Bull

Jos Verstappen gaf met het nodige sarcasme aan dat Red Bull in de Grand Prix van Monaco een 'geweldig teamresultaat' had behaald. Sergio Perez won en Max Verstappen werd derde. Volgens Verstappen sr. had Red Bull te weinig voor Max betekend in die race. Helmut Marko was not amused.

Marko Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Toen Helmut Marko lucht kreeg van de column waarin Jos Verstappen kritiek gaf op het handelen van Red Bull in Monaco kroop hij in de telefoon. Hij was toch niet heel erg gecharmeerd van de manier waarop de vader van Max Verstappen Red Bull de maat nam.

"Ik belde hem direct op met de vraag 'wat is dit, Jos?'", zo vertelt Marko aan De Limburger. "Hij zei 'ja, maar ik ben nu eenmaal de vader'", zo vervolgt Marko, die daar tot op zekere hoogte begrip voor kan opbrengen. "Hij heeft recht op zijn eigen mening, maar die moet hij niet op die manier ventileren."

"Dat soort uitspraken helpt niet. Het zorgt voor wrijving binnen het team en geeft journalisten zoals jullie voer om over te schrijven", aldus de Oostenrijker. "Hij had thuis ook niet alle informatie die wij op het circuit wel hadden."

"Jos is geweldig"

Jos Verstappen houdt nog altijd alles rond zijn zoon Max goed in de gaten, al doet hij dat meer en meer op afstand, terwijl hij zelf ook steeds meer het racen oppakt. Marko ziet het glimlachend aan: "Jos is geweldig en hij is de reden waarom Max zo ver is gekomen."

"Maar toen Max Verstappen net in de Formule 1 kwam, was het niet altijd makkelijk met Jos. Hij had overal een mening over en dat heeft hij eigenlijk nog steeds wel", lacht Marko. "Jos is Jos. Hij is soms wat snel gepikeerd en dat ga je ook zomaar niet veranderen."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen