Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko belde Jos Verstappen na kritiek op Red Bull

Jos Verstappen gaf met het nodige sarcasme aan dat Red Bull in de Grand Prix van Monaco een 'geweldig teamresultaat' had behaald. Sergio Perez won en Max Verstappen werd derde. Volgens Verstappen sr. had Red Bull te weinig voor Max betekend in die race. Helmut Marko was not amused.

Toen Helmut Marko lucht kreeg van de column waarin Jos Verstappen kritiek gaf op het handelen van Red Bull in Monaco kroop hij in de telefoon. Hij was toch niet heel erg gecharmeerd van de manier waarop de vader van Max Verstappen Red Bull de maat nam. "Ik belde hem direct op met de vraag 'wat is dit, Jos?'", zo vertelt Marko aan De Limburger . "Hij zei 'ja, maar ik ben nu eenmaal de vader'", zo vervolgt Marko, die daar tot op zekere hoogte begrip voor kan opbrengen. "Hij heeft recht op zijn eigen mening, maar die moet hij niet op die manier ventileren." "Dat soort uitspraken helpt niet. Het zorgt voor wrijving binnen het team en geeft journalisten zoals jullie voer om over te schrijven", aldus de Oostenrijker. "Hij had thuis ook niet alle informatie die wij op het circuit wel hadden."

"Jos is geweldig"

Jos Verstappen houdt nog altijd alles rond zijn zoon Max goed in de gaten, al doet hij dat meer en meer op afstand, terwijl hij zelf ook steeds meer het racen oppakt. Marko ziet het glimlachend aan: "Jos is geweldig en hij is de reden waarom Max zo ver is gekomen." "Maar toen Max Verstappen net in de Formule 1 kwam, was het niet altijd makkelijk met Jos. Hij had overal een mening over en dat heeft hij eigenlijk nog steeds wel", lacht Marko. "Jos is Jos. Hij is soms wat snel gepikeerd en dat ga je ook zomaar niet veranderen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden