Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Boze Norris haalt uit naar Pirelli: "Ze moeten betere banden maken"

Lando Norris kende een tegenvallend resultaat in Qatar. De Brit verloor door een lekke band veel punten en dringt bij Pirelli dan ook aan op verbetering.

De Grand Prix van Qatar werd gekenmerkt door lekke banden. Vier coureurs hadden te pakken met falende Pirelli-banden en waar de bandenfabrikant zelf nog niet helemaal zeker is van de oorzaak , steekt Lando Norris zijn mening niet onder stoelen of banken. "Het is duidelijk wat de oorzaak is, ik mag het alleen niet zeggen", roept de McLaren-coureur in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Ze (Pirelli, red.) zouden betere banden moeten maken. Het is heel gevaarlijk en het zou gewoon niet moeten kunnen gebeuren." "Als daar een muur had gestaan was het nog veel gevaarlijker geweest", vervolgt Norris. De Brit is dus absoluut niet blij met de Pirelli-banden. Hij zegt niet veel van zijn banden gevraagd te hebben en niks hebben kunnen doen om de klapband te kunnen voorkomen.

Klapband kwam uit het niets

"Het is gevaarlijk voor ons als coureurs. We riskeren elke keer veel. Als we niet gewoon met een Formule 1-auto over het circuit kunnen rijden, wat kunnen we dan doen. Ik heb geen hele lange stint gereden, 20 of 25 ronden of wat dan ook. Ik moet toch gewoon over het circuit kunnen rijden?", vraagt Norris zich hardop af. Valtteri Bottas verklaarde eerder al geen waarschuwing te hebben gekregen en ook Norris zegt dat de band onverwachts lek ging. "Je verwacht niet dat de band het begeeft. Zeker niet op de harde band en we waren ook nog niet eens zo ver in de stint. Op elk circuit let je op de banden, want ze slijten natuurlijk een beetje. Maar je verwacht niet dat je plotseling een lekke band hebt."

Ferrari loopt uit op McLaren

De McLaren-coureur had, voor de klapband, een goede snelheid te pakken in Qatar en leek op weg naar een veel punten. "Ik was daar erg blij mee. Ik kon veel pushen met de auto en we hadden P4 moeten zijn. Ik denk dat als we alles goed hadden gedaan, we misschien voor P3 hadden kunnen vechten." In plaats daarvan eindigde de Brit als negende, achter de twee Ferrari-coureurs. "Maar we hadden deze zondag veel meer punten moeten hebben dan Ferrari en wat terug moeten komen (in het kampioenschap, red.). Ik weet dat ze een grote voorsprong hebben en die is nu zelfs nog groter." Die voorsprong heeft Ferrari volgens Norris verdiend omdat ze dat 'zelf behaald hebben'. "Maar als je dagen als vandaag hebt en er is gewoon niks wat je er aan kunt doen. Dan is dat echt gewoon klote", sluit de McLaren-coureur af.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie