Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Boze Norris wil 'oneerlijke' regel schrappen: "Het verpest het racen"

Lando Norris kende een teleurstellende Grand Prix van Saoedi-Arabië. De McLaren-coureur is van mening dat één bepaalde regel zijn race heeft verpest en zou die regel dan ook het liefst schrappen.

Norris Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De allereerste Grand Prix op het nieuw Jeddah Corniche Circuit was een domper voor Lando Norris. Het team van de Brit besloot toen Mick Schumacher crashte, en de safety car naar buiten kwam, om een pitstop te maken voor nieuwe banden. De McLaren-coureur moest hierdoor helemaal achteraan sluiten, maar veel coureurs voor hem waren buiten gebleven.

Die rijders kregen echter het voordeel van een gratis pitstop toen de wedstrijdleiding besloot om met een rode vlag de race stil te leggen. Alle coureurs moesten terugkeren naar de pitstraat en mogen tijdens een rode vlag-situatie hun banden wisselen. Die regel zou Norris maar al te graag schrappen uit de reglement.

"Ik vind dat ik toegang moet krijgen tot het boek met reglementen. Ik zou dan de zin schrappen waarin staat dat mensen gratis hun banden mogen wisselen tijdens een rode vlag", roept Norris gekscherend tegen onder andere RacingNews365 na afloop van de Grand Prix.

Norris vaker dupe van bandenregel

De McLaren-coureur geeft aan dat het niet de eerste keer is dat hij nadeel heeft van deze regel. "Het is al een paar keer eerder gebeurd. In Monza vorig jaar kregen mensen een gratis pitstop en dat verpestte onze race. Ook in Mugello verpestte het onze race en hier gebeurde het ook weer."

"Ik heb er natuurlijk altijd pech door, dus waarschijnlijk is het voor mij vervelender dan voor anderen. Maar ik vind dat het gewoon een zeer oneerlijke regel is die moet worden geschrapt." De Brit weet ook welk alternatief ervoor in de plaats zou moeten komen.

"Ik denk dat ze het moeten veranderen naar één verplichte pitstop en twee verschillende sets banden die gebruikt moeten worden. Ik denk dat dat acceptabel is. Deze regels verpest het allemaal gewoon. Je hebt er zo veel moeite voor gedaan en dan wordt dat allemaal ontdaan door een een domme regel."

Bandenregel interessant voor kijkcijfers

Norris geeft aan dat hij dit probleem al vaker heeft aangekaart bij wedstrijdleider Michael Masi, maar er niks mee wordt gedaan. De McLaren-coureur denkt ook te weten waarom de FIA niet handelt.

"Ik ben er al eerder over begonnen toen het de eerste keer gebeurde en opnieuw de tweede keer. Maar ik kan natuurlijk zeggen wat ik wil en waar ik in geloof, maar ik maak de regels niet. Dus ik weet ook niet waarom die regel er is. Het maakt het natuurlijk spannend vanuit een televisie-opzicht."

"Als dat is waar ze zich op willen focussen en ze willen dat de kijkcijfers hoog blijven, dan moeten ze die regel natuurlijk houden. Maar ik vind dat het het racen verpest, vanuit mijn oogpunt. Het verpest de moeite die je ervoor hebt gedaan."

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten