Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Boze Norris zwaar teleurgesteld in Verstappen: "Reed roekeloos en wanhopig"

Lando Norris en Max Verstappen kwamen met elkaar in aanraking tijdens de eindfase van de Grand Prix van Oostenrijk. Het eindigde in tranen, waarna de Brit heeft werkelijk goed woord over voor de manier van verdedigen door Verstappen.

Norris flat tyre
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris vechten al weken met elkaar binnen de Formule 1. De afgelopen races ging dat steeds goed, maar in Oostenrijk kwam het tot een clash. Na rondenlang keihard te hebben gevochten, werd het gevecht té heftig wat resulteerde in een crash. Beide mannen kwamen er geschonden uit, waardoor de overwinning in de schoot van George Russell werd geworpen. Norris was na afloop woedend op zijn Nederlandse collega.

"Er zijn regels voor wat je wel en niet mag doen", aldus een zichtbaar zwaar geïrriteerde Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Hij was dingen aan het doen die je niet mag doen en kreeg daar geen straf voor. Ik weet dat wanneer je met Max gaat vechten je een agressief gevecht kunt verwachten wat op de limiet zit. Maar alle drie de keren doet hij dingen die gewoon gevaarlijk zijn en een ongeluk kunnen veroorzaken."

En daarmee stopt de klaagzang van Norris niet. De Brit is 'not amused' en snapt niets van de beslissingen van de stewards: "Het is gewoon roekeloos en wanhopig en dat verwacht je niet bij Max. Hij heeft al zoveel overwinningen en leek wel wanhopig om mij er absoluut niet voorbij te laten. Ik weet dat hij agressief gaat zijn, dus het verrast me niet. Maar ik had een eerlijker gevecht van hem verwacht."

En daarmee is de kous nog niet af voor Norris. De Brit is zelfs van mening dat het Max is die zijn excuses moet aanbieden. Op de vraag of dit uitgepraat gaat worden, antwoord Norris resoluut: "Dat initiatief ligt niet bij mij. Die bal ligt bij hem. Ik vind dat ik niets hoef te veranderen. Ik zat aan de buitenkant en kon geen kant op. Ik heb veel respect voor Max, maar dit is niet de eerste keer."

"Er zijn momenten geweest waarop ik vind dat hij te ver is gegaan. En vandaag valt daar ook onder. Ik ben vooral teleurgesteld in het feit dat hij mijn race heeft verpest en mijn auto heeft afgeschreven. We hebben niet heel veel bewegingsruimte voor updates in deze strijd, gezien de budgetcap. En die zijn nu vrijwel allemaal kapot."

Toch wil Norris niets zeggen over of de straffen die Verstappen wél kreeg, terecht waren: "Dat is niet aan mij om daar over te oordelen. Ik ben van mening dat wat hij vandaag deed niet eerlijk was. En niet één keer, maar maar liefst drie keer en er kwam niet eens een waarschuwing voor. En bij de laatste keer doet hij het weer en verpest hij mijn en zijn eigen race. Als hij dit soort dingen mag blijven doen, dan komen er nog veel meer crashes tussen ons."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership