Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Boze Perez wijst naar Norris na straf: "Om te crashen zijn twee partijen nodig"

Sergio Perez kreeg een tijdstraf van vijf seconden vanwege een botsing met Lando Norris tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De Mexicaan is verre van blij.

Perez Abu Dhabi 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez vond dat de stewards hem ten onrechte bestraften na zijn contact met Lando Norris tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Te midden van de race streed de Red Bull-coureur met Norris om de vierde plaats in de pikorde. De Mexicaan probeerde de McLaren-coureur aan de binnenkant te passeren in bocht zes. Perez schoot ietwat door, waarop het tweetal contact maakte en Norris vervolgens noodgedwongen het hazenpad koos.

Na een onderzoek van de stewards werd geoordeeld dat Perez de schuldige was. De teamgenoot van Max Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden. Checo liet zich op de radio al zeer kritisch uit, noemde de stewards 'een grap' en 'F1-onwaardig'. Daar kreeg hij een officiële waarschuwing voor. In gesprek met onder meer RacingNews365 was Checo het nog steeds niet eens met de stewards. "Naar mijn mening was het 50/50. Maar hij (Lando, red.) heeft uiteindelijk niets verloren, hij heeft zelfs tijd gewonnen."

"Uiteindelijk kwamen we met elkaar in contact, wat ongelukkig was. Maar om contact te maken zijn er twee partijen nodig en Lando had daar ook enige verantwoordelijkheid in, want hij stuurde in alsof er niemand was. Ik zat volledig naast hem, hij sneed de bocht af, hij won tijd en ik heb nog steeds een straf. Ik ben het eerlijk gezegd niet eens met de beslissing."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein