Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Woedende Russell eist uitleg na 'totale ramp' in kwalificatie

George Russell start de Grand Prix van Hongarije van 2024 in het beste geval vanaf de zeventiende plaats nadat hij werd uitgeschakeld in Q1. De Brit, die in Silverstone nog op poleposition stond, is woedend en eist uitleg van zijn team.

Russell FP3 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie in Hongarije kon George Russell een uitschakeling niet voorkomen na een flinke strategische blunder van zijn team. De Brit werd te vroeg en met te weinig benzine naar buiten gestuurd voor de laatste runs, waardoor Russell al in Q1 zijn waterloo vond. 

Dit betekende dat Russell niet de kans kreeg om zijn beste ronde te rijden in de droogste omstandigheden terwijl anderen in de gevarenzone, zoals Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo, dit wel konden. Zij klommen naar voren en schakelde Russell uit. Russell nam zelf de verantwoordelijkheid voor de uitschakeling over de boordradio tijdens zijn in-lap, maar liet ook zijn ongenoegen horen over de keuze van Mercedes om hem zo vroeg en met te weinig benzine naar buiten te sturen. De Brit eist dan ook uitleg van zijn team.

"Je kunt je ogen nooit van de bal afhouden en we moeten als team eens goed gaan zitten om te begrijpen wat er aan de hand is", vertelde Russell aan de media, waaronder RacingNews365. "We hebben een auto om mee te vechten voor de top drie, we zouden hier niet moeten staan met een uitschakeling in Q1 en Lewis die maar met de hakken over de sloot naar Q3 gaat."

"Ik ben nu echt heel boos, want we hebben zo'n snelle auto en we mogen op deze manier geen kansen laten liggen. Aan het eind was de baan het snelste, alleen hadden wij toen geen brandstof meer in de auto om de sessie af te maken. Ik heb geen idee hoe dat kon gebeuren en het was een totale ramp", aldus een zeer gefrustreerde Russell.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'