Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Boze Susie Wolff slaat hard terug na beschuldigingen aan haar en Toto's adres

Susie Wolff is niet gediend van de beschuldigingen aan haar adres en het onderzoek van de FIA naar haar en haar man.

Susie Wolff Stefano Domenicali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff worden door de FIA momenteel onderzocht, nadat een F1-zakenblad berichtte dat er mogelijk vertrouwelijke informatie zou zijn uitgewisseld tussen de twee geliefden. Susie is in haar rol als directrice van de F1 Academy, de vrouwelijke opstapklasse van F1 die sinds begin dit jaar bestaat, betrokken bij de F1-bazen.

Mogelijk zou er vanuit haar informatie bij Toto zijn komen te liggen. Volgens het zakenblad BusinessF1 zou Toto tijdens vergaderingen met teambazen al voorkennis hebben gehad die hij alleen maar via de F1-bazen zou kunnen hebben gehad.

Eerder reageerden F1 en Mercedes al verbolgen op het statement van de FIA eerder op de dinsdagavond. Susie Wolff voegt zich nu bij dat rijtje. "Ik ben diep beledigd, maar helaas niet verrast door de publieke aantijgingen die richting mijn persoon zijn geuit", hekelt zij.

Niet de eerste keer

Volgens mevrouw Wolff is het niet de eerste keer dat zij onder een vergrootglas ligt, en ze wijst daarbij naar het feit dat zijn een vrouw in de autosport is, maar ook het feit dat zij 'de vrouw van' is.

"Het is ontmoedigend dat mijn integriteit op zo'n manier in twijfel wordt getrokken, vooral wanneer dit lijkt voort te komen uit intimiderend en vrouwonvriendelijk gedrag en eerder gericht is op mijn burgerlijke staat dan op mijn capaciteiten."

"In mijn autosportcarrière heb ik al meerdere obstakels moeten overwinnen en ik weiger deze ongefundeerde beschuldigingen mijn toewijding en passie voor de F1 Academy te laten overschaduwen."

"Als vrouw in deze sport heb ik al met heel wat uitdagingen te maken gekregen, maar mijn belofte om barrières te slechten en de weg vrij te maken voor toekomstige generaties om te slagen, blijft onwrikbaar."

"In de sterkst mogelijke bewoordingen verwerp ik dan ook deze aantijgingen", aldus de Britse.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

68 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein