Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Boze Wolff ruziede met Ziggo-man Plooij na vragen over Mercedes-motoren: "Je liegt!"

Jack Plooij lijkt geen vriendjes te hebben gemaakt met Mercedes-teambaas Toto Wolff toen hij naar de 'raketmotor' van Lewis Hamilton vroeg.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In het Formule 1-café van Ziggo Sport wordt er logischerwijs vooruitgeblikt op de twee laatste Grand Prix-weekenden van het jaar. Daarbij was de dominante Mercedes-bolide een van de onderwerpen van gesprek.

In Brazilië verbaasde de Brit iedereen door ondanks een laatste startplek in de sprintrace en een tiende startplek in de hoofdrace naar de overwinning te vliegen. De mannen op tv waren ook onder de indruk, maar kwamen daar later enigszins op terug.

"Iedereen was onder de indruk van Hamilton in Brazilië, maar een week later kwam Olav (Mol, red.) daar op terug. Had jij dat gevoel ook?", vraagt presentator Rob Kamphues aan F1-pitreporter Jack Plooij, die ook is aangeschoven. "Dat was het gesprek van de dag, die torpedo van Hamilton. Onvoorstelbaar!"

De 'perfecte Mercedes-combinatie'

Renger van der Zande, ook van de partij, zag een perfecte combinatie bij Hamilton. "Uiteindelijk was Mercedes heel veel sneller in Brazilië, maar in Qatar was dat veel minder. Het is denk ik een combinatie. Bij Mercedes hebben ze het heel goed voor elkaar, ook met de achterkant die zakt."

"Zeker een circuit als Brazilië, met dat lange rechte stuk, konden ze dat goed uitbuiten. Die combinatie van die achterwielophanging en de verse motor, en ze hadden ook nog iets met een achtervleugel", aldus de IMSA- en ELMS-coureur.

Wolff boos op Plooij

Plooij, namens Ziggo elk raceweekend aanwezig in de Formule 1-paddock, viste bij Mercedes-teambaas Toto Wolff naar meer informatie. Hij claimde dat Bottas als proefkonijn werd gebruikt, maar daar was de Oostenrijker niet van gediend.

"Het enige wat wij op het circuit meekrijgen, is dat we alles vrij snel te horen krijgen. Wij krijgen berichten van Red Bull met foto's, zo van 'kijk daar even naar', met een knipoog. Minuten later komt er vervolgens een foto van Mercedes, zo van 'je moet ook even dit horen'."

"We hebben het interview niet uitgezonden, maar met Toto Wolff heb ik woorden gehad. Hij werd boos op mij. Ik gaf hem wat dingen, ik vroeg het hem recht in het gezicht: 'Je bent motoren aan het verzamelen. Die Bottas krijgt elke week een nieuwe motor en die ben je aan het verzamelen!'. Toen zei hij: 'Nee, je zit op het verkeerde pad. Je liegt'."

Plooij ging vervolgens naar de communicatieman van Mercedes, waar hij erachter kwam dat hij goed in de gaten wordt gehouden. "Later ben ik ook nog naar het hoofd van communicatie van Mercedes geweest. Daar trokken ze een laatje open en daar stonden allemaal artikelen met wat ik allemaal gezegd had, dat weten ze allemaal", aldus de pitreporter.

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

64 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche