Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Braafste jongetje van de F1-klas Verstappen laat zich van zijn beste kant zien

Max Verstappen begon het jaar met een hoog aantal strafpunten, maar tot op heden heeft hij zich voorbeeldig gedragen op de baan. Weliswaar heeft hij nog een zwik strafpunten achter zijn naam staan, het gaat wel de goede kant op voor de Nederlander.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen stond aan het begin van het jaar ver bovenaan het lijstje met strafpunten in de Formule 1. Hij had er namelijk zeven verzameld in het tweede deel van 2021. Hij moest daarom goed op zijn tellen passen, want bij 12 strafpunten word je een race geschorst.

Hij mocht in een half jaar tijd niet meer dan vier punten verzamelen, want pas na Monza (11 september) verdwijnen er weer twee punten. Strafpunten worden namelijk na een jaar kwijtgescholden. Vorig jaar crashte de Red Bull-coureur tijdens die race bij het uitkomen van de pitstraat achterop Lewis Hamilton in de eerste chicane. Hij kreeg daar de schuld voor: 2 strafpunten.

Verder heeft hij nog 2 punten gekregen vanwege het negeren van dubbele vlaggen in Qatar, 1 strafpunt vanwege het behalen van een voordeel nadat hij de track limits niet had gevolgd en nog eens 2 voor het veroorzaken van een crash met Hamilton, dit keer in Saoedi-Arabië. Deze verlopen op 21 november en 5 december respectievelijk.

Verstappen toont prima gedrag!

Dit jaar heeft Max echter nog helemaal niets op zijn kerfstok, behalve één overtreding waar hij een voorwaardelijke boete voor kreeg. In Oostenrijk kreeg hij namelijk een tik op de vingers omdat hij na de race nog voor het wegen al contact had met zijn fysio. Ook Charles Leclerc en Lewis Hamilton werden op dezelfde manier op de vingers getikt.

Kijkend naar het totaal aantal waarschuwingen en straffen dit seizoen, is Verstappen samen met Hamilton en Schumacher het 'braafst'. Allen hebben ze slechts een vermaning gehad. Yuki Tsunoda en Alexander Albon spannen de kroon, met een combinatie 8 vermaningen, reprimandes, waarschuwingen of straffen in de eerste dertien races.

Tsunoda werd op de vingers getikt vanwege het te snel rijden in de pitstraat, onnodig langzaam rijden in de kwalificatie en verscheidene andere incidenten waarbij hij in de weg reed. Twee strafpunten, vijf seconden straf, 1300 euro aan boetes en enkele waarschuwingen waren het resultaat.

Albon verzamelde zes strafpunten, 15 seconden straf en 1800 euro aan boetes door onder meer in de weg te rijden, te hard te rijden in de pitstraat en anderen in de weg te rijden.

Brave coureurs

Over het algemeen waren de meeste coureurs in de eerste dertien races van het seizoen relatief goed bezig als het aankomt op strafpunten. Weliswaar kreeg iedereen wel een keer een waarschuwing of een straf, maar enorme hoeveelheden strafpunten werden er niet uitgedeeld.

Verstappen kreeg er dit jaargang dus nog geen een, net als Hamilton, Leclerc, Sainz, Bottas en Schumacher. Albon verzamelde met zijn zes punten de meeste strafpunten, Gasly kwam met vijf aardig in de buurt, net als Alonso, Ricciardo, Zhou en Ocon (4).


Check hieronder het overzicht.

Strafpunten F1-coureurs na GP Hongarije

Coureur Aantal strafpunten Datum waarop volgende vervallen
Pierre Gasly 7 10 oktober
Max Verstappen 7 12 september
Alexander Albon 6 27 maart
Yuki Tsunoda 6 14 november
Fernando Alonso 6 10 oktober
Esteban Ocon 6 12 september
Lance Stroll 5 26 september
Guanyu Zhou 4 27 maart
Daniel Ricciardo 3 27 maart
George Russell 2 10 juli
Kevin Magnussen 2 8 mei
Sebastian Vettel 1 10 juli
Lando Norris 1 10 juli
Nicholas Latifi 1 12 juni
Sergio Perez 1 18 april
Valtteri Bottas 1 21 november
Lewis Hamilton 0 -
Charles Leclerc 0 -
Carlos Sainz 0 -
Mick Schumacher 0 -

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi