Max Verstappen

Laatste Formule 1 nieuws over Max Verstappen

Volg dagelijks het laatste nieuws over Formule 1 coureur Max Verstappen. De Nederlander komt in 2018 uit voor het F1-team van Red Bull Racing en is een van de smaakmakers van de koningsklasse van de autosport. Teamgenoot van Max is de Australiër Daniel Ricciardo.

In 2016 won Verstappen zijn allereerste F1-race, door de GP van Spanje op zijn naam te schrijven. Hiermee werd hij in één klap de jongste winnaar ooit van een race. Met zijn agressieve en gedurfde rijstijl veroverde de Nederlander de harten van veel fans. Vorig seizoen draaide het in de Formule 1 vaak om Max Verstappen. Van prachtige inhaalacties en inhaalraces, tot verdedigingsacties die op de limiet waren. Een ding is zeker: Waar Max rijdt, daar valt wat te beleven. 

De komende seizoenen staat Verstappen nog onder contract bij Red Bull Racing, waarmee hij op jacht gaat naar grotere successen. De wereldtitel is het doel van het team, maar Mercedes is de grote favoriet in 2018.

Max Verstappen van wereldklasse

Al op vierjarige leeftijd zat Max voor het eerst in een kart. Als zoon van voormalig Formule 1 coureur Jos Verstappen en kartster Sophie Kumpen, was al snel duidelijk dat racen in het bloed van de jonge Max zat. Nadat hij in de karting jarenlang domineerde was het tijd voor de overstap naar de Formule race.

Bij het Formule 3 team van Frits van Amersfoor imponeerde Max Verstappen direct. In zijn eerste seizoen in de autosport wist hij liefst 10 van de 20 races te winnen. Alleen pech hield hem van de titel af en rivaal Esteban Ocon ging hiermee aan de haal. 

Red Bull was zo overtuigd van het bijzondere talent van de Nederlander dat ze hem in 2014 al een contract aanboden. Toen Max 16 jaar was stapte hij voor het eerst in een Formule 1 auto. Uiteindelijk maakte Verstappen zijn debuut in 2015 op 17-jarige leeftijd. Een jaar later won hij al zijn eerste race. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen