Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Brabham kan terugkeren in F1: "Al vaker geïnteresseerden gesproken"

Jarenlang was het een begrip, een vaste waarde in de Formule 1: het team van Brabham, opgericht door drievoudig wereldkampioen Jack Brabham. Nadat de stal in 1987 door eigenaar Bernie Ecclestone werd verkocht raakte het in verval, om in 1992 van de grid te verdwijnen.

In de afgelopen 27 jaren zijn er veel geïnteresseerde partijen geweest, die maar wat graag de bekende naam weer terug zouden brengen op de Formule 1-startopstelling. Erfgenaam David Brabham, voorman van het kortgeleden opgerichtte Brabham Automotive, stelt dat er gewoonweg niet genoeg geld is geboden.

"Ik ben wel vaker benaderd door enthousiastelingen die een Formule 1-team wilden beginnen, of er eentje over wilden nemen. Ze hebben dan een naam nodig en ja, van de naam Brabham raak je natuurlijk wel opgewonden - gezien de geschiedenis die het merk heeft met de Formule 1. Ook al zijn we qua bedrijfstak tegenwoordig de andere kant op gegaan, het blijft aanlokkelijk om iets met de koningsklasse te doen."

Nadat het Racing Point-consortium de stal van Force India over had genomen, werd er in de paddock gefluisterd dat Lawrence Stroll zijn nieuwe eigendom tot Brabham om wilde dopen. "Dat is niet waar", verklaart David Brabham tegenover RacingNews365. "We hebben niet gesproken, hij is er nooit tegen mij over begonnen. Bovendien lijkt het me erg duidelijk dat meneer Stroll zijn eigen pad wil bewandelen."

"De naam Brabham mag prima terugkeren in de Formule 1, zolang deze maar goed wordt gebruikt. Ik zou het niet willen zien dat de naam weer verkwanseld wordt, zoals na de verkoop in 1987 gebeurde. Dat was pijnlijk. Tegen geïnteresseerde partijen zeg ik altijd 'laat je centen maar zien' en dat is meestal het moment waarop ze afhaken", lacht de 53-jarige Brabham.

Brabham Automotive is een in 2018 door David Brabham opgericht automerk, dat plant om in de toekomst deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans - de race die David Brabham in 2009 zelf wist te winnen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje