© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Brendon Hartley vervangt Gasly in Amerika'

13 okt. 2017 16:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Brendon Hartley lijkt de aangewezen vervanger voor Pierre Gasly te zijn. De Nieuw-Zeelander maakte voorheen onderdeel uit van het talentenprogramma van Red Bull, maar brak nooit door in de F1.

Hartley genoemd als vervangen bij Toro Rosso

In 2009 en 2010 was Hartley de officiële reserverijder voor de teams van Toro Rosso en Red Bull. Hij kwam echter nooit in actie tijdens een Formule 1 race. Tegenwoordig rijdt Hartley in de LMP1-klasse van het WEC kampioenschap voor Porsche. Nog altijd wordt hij gesteund door Red Bull.

Hartley heeft in zijn carrière voldoende punten behaalt om in aanmerking te komen voor een superlicentie. Daarmee staat in theorie niets zijn F1-debuut in de weg. Teambaas Franz Tost van Toro Rosso ziet de 27-jarige Nieuw-Zeelander ook als een optie voor 2018 en wil hem graag aan het werk zien tijdens de GP van Amerika

Momenteel heeft Hartley nog een contract met Porsche en onderhandelt hij met Ganassi over een IndyCar contract voor 2018. Mocht Hartley niet in actie komen, dan is voormalig F1-coureur Sebastian Buemi het back-up plan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen