© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Brandstof met nieuwe chemicaliën moet Mercedes boost geven

30 aug. 2018 12:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Smeermiddelengigant Petronas weet dat het voor Mercedes aan de bak moet om meer pk's uit de Mercedes-krachtbron te halen. Het huidige succes van Ferrari zou immers mede worden verklaard door de wonderbenzine van Shell.

Een nieuwe brandstofmix van Shell, waar speciale maar kostbare toevoegingen in zijn verwerkt, zou voor een deel voor de enorme prestatieboost van de Ferrari-motor zorgen. Mercedes-partner Petronas weet dat de druk daarom bij hun ligt om met concurrerende benzine op de proppen te komen.

"De druk ligt bij ons om onze brandstof te verbeteren", zo laat Petronas-kopstuk Andy Holmes aan Motorsport-Total.com weten. "We hebben natuurlijk het één en ander aan materialen op voorraad, maar we moeten ook onderzoek doen naar nieuwe chemicaliën."

"We moeten mer geld vrij maken voor innovatie, om zo nieuwe smeermiddelen te fabriceren waarmee we de nodige stappen naar voren kunnen maken. Makkelijk is dat niet, maar we zouden niet in de business actief zijn als we dachten dat we dat soort stappen niet kunnen maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen