Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brandstof met nieuwe chemicaliën moet Mercedes boost geven

Smeermiddelengigant Petronas weet dat het voor Mercedes aan de bak moet om meer pk's uit de Mercedes-krachtbron te halen. Het huidige succes van Ferrari zou immers mede worden verklaard door de wonderbenzine van Shell.

Een nieuwe brandstofmix van Shell, waar speciale maar kostbare toevoegingen in zijn verwerkt, zou voor een deel voor de enorme prestatieboost van de Ferrari-motor zorgen. Mercedes-partner Petronas weet dat de druk daarom bij hun ligt om met concurrerende benzine op de proppen te komen.

"De druk ligt bij ons om onze brandstof te verbeteren", zo laat Petronas-kopstuk Andy Holmes aan Motorsport-Total.com weten. "We hebben natuurlijk het één en ander aan materialen op voorraad, maar we moeten ook onderzoek doen naar nieuwe chemicaliën." "We moeten mer geld vrij maken voor innovatie, om zo nieuwe smeermiddelen te fabriceren waarmee we de nodige stappen naar voren kunnen maken. Makkelijk is dat niet, maar we zouden niet in de business actief zijn als we dachten dat we dat soort stappen niet kunnen maken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi