© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brandstofleverancier Red Bull: "Motorproblemen nooit door ons veroorzaakt"

27 sep. 2018 16:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull's smeermiddelenleverancier ExxonMobil maakt reclame voor zichzelf. Volgens de Amerikaanse brandstofgigant was het nooit debet aan de technische problemen van Red Bull dit jaar.

Het is in gesprek met Motorsport Italië dat ExxonMobil aangeeft dat het de zaakjes in 2018 goed op orde heeft als leverancier van Red Bull Racing:

"Dit jaar is er nooit een Renault-motor achterin de Red Bull kapotgegaan door toedoen van onze brandstof of olie. Hetzelfde geldt overigens voor de versnellingsbakken en hydraulische systemen van Red Bull. We hebben onze brandstofmixen nauwelijks hoeven veranderen, aangezien ze gewoon geen problemen gaven."

ExxonMobil en daarmee ook Red Bull profiteren dit jaar van de nieuwe filosofie van ExxonMobil. Die filosofie draait om de drie P's: power, performance, protection (vermogen, prestaties en bescherming). Met name de laatste pijler was een belangrijk speerpunt ter voorbereiding op 2018.

De taak van ExxonMobil zit er ondanks de aanstaande scheiding tussen Red Bull en Renault dit jaar nog niet op. Renault introduceerde onlangs de Spec C-motor, waar ExxonMobil naar verwachting een aangepaste brandstofmix voor zal introduceren: "Het ligt in de lijn der verwachting dat we dat voor het eind van het seizoen nog gaan doen, ja."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen