Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brandstofleverancier Red Bull: "Motorproblemen nooit door ons veroorzaakt"

Red Bull's smeermiddelenleverancier ExxonMobil maakt reclame voor zichzelf. Volgens de Amerikaanse brandstofgigant was het nooit debet aan de technische problemen van Red Bull dit jaar.

Het is in gesprek met Motorsport Italië dat ExxonMobil aangeeft dat het de zaakjes in 2018 goed op orde heeft als leverancier van Red Bull Racing: "Dit jaar is er nooit een Renault-motor achterin de Red Bull kapotgegaan door toedoen van onze brandstof of olie. Hetzelfde geldt overigens voor de versnellingsbakken en hydraulische systemen van Red Bull. We hebben onze brandstofmixen nauwelijks hoeven veranderen, aangezien ze gewoon geen problemen gaven."

ExxonMobil en daarmee ook Red Bull profiteren dit jaar van de nieuwe filosofie van ExxonMobil. Die filosofie draait om de drie P's: power, performance, protection (vermogen, prestaties en bescherming). Met name de laatste pijler was een belangrijk speerpunt ter voorbereiding op 2018. De taak van ExxonMobil zit er ondanks de aanstaande scheiding tussen Red Bull en Renault dit jaar nog niet op. Renault introduceerde onlangs de Spec C-motor, waar ExxonMobil naar verwachting een aangepaste brandstofmix voor zal introduceren: "Het ligt in de lijn der verwachting dat we dat voor het eind van het seizoen nog gaan doen, ja."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi