© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Brandstoflimiet Formule 1 verdwijnt mogelijk in 2019

14 apr. 2018 08:00 Jan van der Burgt 0 reacties
De tijd van een race lang brandstof moeten sparen lijkt voorbij. Aanstaande dinsdag bespreekt de Strategy Group op het plan om vanaf 2019 het brandstofgebruik vrij te geven en niet langer te beperken op 105 kilo voor een volledige raceafstand.

Strategy Group bespreekt plannen aanstaande dinsdag

Het was de fans de laatste jaren een doorn in het oog. Brandstof moeten sparen om het einde van de race te halen. De kans is zeer groot dat dit in 2019 niet meer nodig is. Komende dinsdag komt de Strategy Group bij elkaar om enkele technische toekomstplannen te bespreken. Het plan om de brandstoflimiet af te schaffen komt van de teams en het Formule 1-management. Deze plannen staan los van de plannen die Liberty Media vorige week voorstelde.

Het probleem van brandstof móeten sparen, is dit jaar opnieuw erger geworden. Een downforce-toename van vijf procent betekent meer luchtweerstand en dus een hoger verbruik. Nico Hulkenberg gaf in Melbourne al aan brandstof te moeten sparen, ondanks de safety car-periode waarin het verbruik sowieso al werd teruggeschroefd. 

Sebastian Vettel reed in Bahrein al vanaf de derde ronde met de handrem erop, om maar de eindstreep te halen. Daar lijkt nu een einde aan te komen, want bij eenheid tussen de vertegenwoordigde partijen binnen de Strategy Group, lijkt ook de FIA het uitgummen van de maatregel niet tegen te kunnen houden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen