Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brandweerman Vettel tevreden over eerste dag Mexico

Formule 1 coureur Sebastian Vettel kende een bijzonder incident tijdens de tweede vrije training in Mexico. De Duitser moest terugkeren naar de pits toen een brandblusser in zijn auto afging.

Sebastian Vettel moest vroeg in de tweede training in Mexico de pits opzoeken. De reden daarvan was bijzonder: een brandblusser die tussen zijn benen zat ging af. " Ik heb nog geen idee hoe dit kon gebeuren. Mogelijk zijn er enkele schroeven losgekomen. Het was geen fijn moment. In eerste instantie voelde het branderig aan en naderhand heel koud." Vettel sloot de dag als vijfde af op acht tienden van Daniel Ricciardo. Desondanks verwacht de Duitser dat Ferrari goed voor de dag komt. " We hadden geen vlekkeloze sessie, maar ik verwacht dat onze auto in orde is. We moeten nog wel verder werken aan onze set-up."

De lange runs van Vettel werden bemoeilijkt door het verkeer op de baan laat hij Sky Sports weten. " Het was lastig met al het verkeer, maar daar heeft iedereen last van. Dat maakt het lastig om de auto te koelen. Tijdens de race zal bandenmanagement wederom een cruciale rol gaan spelen. Je moet de bandentemperatuur onder controle houden." In Amerika kampte Ferrari met een hoge bandenslijtage. Mede daardoor was Sebastian Vettel kansloos voor de overwinning.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"