Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brawn acht F1-titel buiten bereik voor Verstappen: "Tweede plaats zou al héél speciaal zijn"

In de laatste vier races scoorde Max Verstappen verreweg de meeste punten van iedereen in de Formule 1. De Nederlander lijkt op weg te zijn naar de tweede plaats in het kampioenschap, maar volgens de managing director van de Formule 1, Ross Brawn, is dat ook het eindstation.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ross Brawn voegt zich bij een grote groep mensen die diep onder de indruk is van de prestaties van Max Verstappen in met name de voorbije vier races: "Hij scoorde meer punten dan wie dan ook, zelfs nog achttien meer dan Lewis Hamilton", aldus het voormalig strategische en technische brein van Ferrari in zijn persoonlijke column.

"In Hongarije was de performance van de Nederlander ook weer geweldig. Hij pakte zijn eerste poleposition en deed er alles aan om zijn derde overwinning te pakken in vier Grands Prix. Dat hem dat niet lukte, lag niet aan hemzelf, maar des te meer aan Mercedes."

Verstappen is de man in vorm en wordt gezien als de belangrijkste uitdager van Lewis Hamilton, maar Brawn acht de titel in 2019 toch echt al buiten bereik: "Dat gaat hij niet halen denk ik, maar het zou al heel speciaal zijn als hij beslag weet te leggen op de runner up-positie."

Brawn is niet alleen onder de indruk van Verstappen, maar zeker ook van het hele team om hem heen: "In Hongarije toonde het team uit Milton Keynes aan dat het nu het tweede team is, niet in de laatste plaats doordat Honda enorme stappen heeft gemaakt op het gebied van vermogen én snelheid."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten