Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-directeur baalt van straf Verstappen: "Dit soort dingen kunnen de doorslag geven"

De allereerste Grand Prix van Qatar werd gewonnen door Lewis Hamilton, maar Ross Brawn denkt dat het anders had kunnen aflopen als Max Verstappen verder naar voren was gestart.

Lewis Hamilton won de race in Qatar op dominante wijze en leek op geen moment echt onder druk te staan. Ross Brawn is dan ook vol lof over de Brit. "Hij deed niets verkeerd tijdens de race en verdiende de overwinning. Het kampioenschap kan nu echt beide kanten op gaan", vertelt Brawn in zijn column voor Formula1.com. De F1-baas geeft Max Verstappen ook complimenten en denkt dat hij het Hamilton wel eens heel lastig had kunnen maken, mits hij geen gridstraf had gehad. "Max had ook een geweldige race. Ik denk dat Lewis het onder controle had, maar wie weet?" "Met de start die Max maakte, als hij van de eerste startrij was gestart in plaats van verder naar achteren, dan hadden we een nog spannendere wedstrijd kunnen zien. Dit zijn de kleine dingen in deze fase van het kampioenschap die de doorslag kunnen geven." Brawn geniet met volle teugen van de strijd tussen Red Bull en Mercedes. "Het mooie aan dit kampioenschap is dat we een soort eb en vloed hebben. We hadden een periode waar men dacht dat Red Bull er mee zou weglopen en dan komt Mercedes weer terug."

Alonso is Driver of the Day

Fernando Alonso kan ook nog op mooie woorden rekenen van de F1-baas. De Spanjaard wist in Qatar op het podium te eindigen. "Net als Lewis had hij het circuit snel onder de knie en liet hij de auto goed werken. Die Alpine zag er het hele weekend goed uit. Alonso heeft het naar zijn zin, hij is in zijn element." "Ik ben een groot fan van Alonso en het heeft me altijd boos gemaakt dat iemand van zijn talent maar twee kampioenschappen heeft gewonnen. Hij is echt mijn Driver of the Day. Hij is een man die nog steeds houdt van de Formule 1 en dat kun je zien", constateert Brawn.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"