Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2020

Brawn: "De GP China kan later in het jaar verreden worden"

De Grand Prix van China staat steeds meer op losse schroeven. Woensdag maakte de Chinese sportfederatie bekend dat alle geplande sportevenementen in maart worden afgelast. Het Formule 1-circus reist halverwege april af richting Sjanghai, maar de kans is groot dat het Grand Prix-weekend dan niet kan plaatsvinden. Toch maakt Ross Brawn zich nog geen grote zorgen.

Gasly China training
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tegenover de Gazzetta dello Sport laat Ross Brawn weten dat de Formule 1-organisatie dagelijks in contact is met de organisatoren van de Chinese Grand Prix: "Het is moeilijk in te schatten wat er met de GP van China gaat gebeuren. We blijven het nieuws volgen en we staan in goed contact met de organisatoren van de GP. Alle sportevenementen in maart in China zijn al gecanceld en de race vindt halverwege april al plaats."

"We willen absoluut geen risico's nemen met onze werknemers en dat proces begint al met de mensen die we er ter voorbereiding naar een Grand Prix toe moeten sturen. Ik denk daarom dat we binnen één of maximaal twee weken de beslissing gaan nemen wat betreft het doorgaan van de race in april. Mochten we besluiten om niet te gaan racen, dan bestaat er een grote kans dat we de race later in het jaar gaan organiseren."

Met die woorden laat de Brit weten dat de Formule 1 absoluut niet van plan is om een race minder te rijden in 2020. Gezien de strakke planning van het F1-seizoen zal het echter niet eenvoudig zijn om een nieuwe plaats op de agenda te vinden.

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken