Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix China 2020

Brawn: "De GP China kan later in het jaar verreden worden"

De Grand Prix van China staat steeds meer op losse schroeven. Woensdag maakte de Chinese sportfederatie bekend dat alle geplande sportevenementen in maart worden afgelast. Het Formule 1-circus reist halverwege april af richting Sjanghai, maar de kans is groot dat het Grand Prix-weekend dan niet kan plaatsvinden. Toch maakt Ross Brawn zich nog geen grote zorgen.

Gasly China training
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tegenover de Gazzetta dello Sport laat Ross Brawn weten dat de Formule 1-organisatie dagelijks in contact is met de organisatoren van de Chinese Grand Prix: "Het is moeilijk in te schatten wat er met de GP van China gaat gebeuren. We blijven het nieuws volgen en we staan in goed contact met de organisatoren van de GP. Alle sportevenementen in maart in China zijn al gecanceld en de race vindt halverwege april al plaats."

"We willen absoluut geen risico's nemen met onze werknemers en dat proces begint al met de mensen die we er ter voorbereiding naar een Grand Prix toe moeten sturen. Ik denk daarom dat we binnen één of maximaal twee weken de beslissing gaan nemen wat betreft het doorgaan van de race in april. Mochten we besluiten om niet te gaan racen, dan bestaat er een grote kans dat we de race later in het jaar gaan organiseren."

Met die woorden laat de Brit weten dat de Formule 1 absoluut niet van plan is om een race minder te rijden in 2020. Gezien de strakke planning van het F1-seizoen zal het echter niet eenvoudig zijn om een nieuwe plaats op de agenda te vinden.

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1