Brawn heeft tips: "Ferrari moet nu niet impulsief reageren"

31 okt. 2018 08:45 René Oudman 0 reacties
Voor het tweede achtereenvolgende seizoen leek Sebastian Vettel gedurende het Formule 1-seizoen kans te maken op de wereldtitel, maar voor het tweede achtereenvolgende seizoen moest de Duitser zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton.

Waar de meeste Ferrari-leden en -fans treuren om het feit dat Vettel het af heeft moeten leggen ten opzichte van Hamilton, daar probeert de sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1 - en voormalig technisch hoofd van Ferrari - Ross Brawn de gemoederen te bedaren.

Brawn heeft na afloop van de Grand Prix van Mexico enkele woorden over voor de Italiaanse stal en haar Duitse coureur. "Ferrari en Vettel zullen van voren af aan moeten beginnen. Zonder te panikeren zullen ze moeten achterhalen wat er precies fout is gegaan. Impulsieve reacties zijn uit den boze, er moet namelijk iets grondig worden aangepakt."

De Brit probeert te benadrukken dat het knap mag worden genoemd dat Ferrari inmiddels een luis in de pels van Mercedes is. "Vergeet echter niet dat Ferrari in twee seizoenen tijd is uitgegroeid tot een titeluitdager, iets wat aan het begin van dit hybridetijdperk haast onmogelijk leek. Nu moet men verder, zonder dit systeem af te schrijven."

Het rijderskampioenschap is verloren, maar wereldkampioen bij de teams kan Ferrari nog steeds worden. De Scuderia heeft wel een klein wondertje nodig: de Italiaanse equipe heeft 55 punten achterstand op haar Duitse rivaal, waar er 43 WK-punten per weekend worden verdeeld. Er staan nog twee Grands Prix op het programma in 2018.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen