Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brawn: 'Honda ontwikkelt zich sterk'

Na een aantal moeizame jaren met McLaren levert de Japanse motorfabrikant Honda dit seizoen motoren aan Toro Rosso. Hoewel het opleidingsteam van Red Bull Racing nog maar 28 punten bij elkaar sprokkelde, is de sportief eindverantwoordelijke van de F1, Ross Brawn, onder de indruk van zowel Toro Rosso als Honda.

Vooral het optreden van Toro Rosso tijdens de Hongaarse GP geeft Brawn het gevoel dat de Japanse motorfabrikant de juiste weg is ingeslagen. "In Hongarije zorgde Gasly met P6 voor het beste kwalificatieresultaat van dit jaar en ook in de race werd hij knap zesde. Daarmee was hij de enige coureur die niet op een ronde is gezet. Ook Hartley zat met zijn elfde plek dicht tegen de punten aan," aldus Brawn. "Toro Rosso heeft dit seizoen zowel hoogte- als dieptepunten gehad. Ze waren erg sterk in Bahrein, Monaco en Hongarije maar hadden ook veel pech waardoor ze niet mee kunnen strijden om de vierde plek bij de constructeurs." Momenteel bezet Toro Rosso de zesde plek in het WK en heeft het een achterstand van 54 punten op de huidige nummer vier, Renault.

Volgend seizoen stapt ook Red Bull Racing over naar Honda en Brawn ziet dit dan ook als een positieve ontwikkeling voor de Formule 1. "Als je kijkt naar de situatie en de mogelijkheden die Toro Rosso heeft, dan doen ze het erg goed. Dat geldt ook zeker voor Honda die op het gebied van prestatie belangrijke stappen heeft gezet. Het is dan ook enorm van belang dat Honda zich sterk ontwikkelt omdat ze volgend jaar ook motoren leveren aan Red Bull. Des te meer teams vooraan mee kunnen strijden, des te beter voor de show. Dat is ook precies wat de fans willen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen