Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ross Brawn

Brawn: "Lauda zorgde er persoonlijk voor dat Hamilton naar Mercedes kwam"

Toen Lewis Hamilton in 2013 naar Mercedes vertrok, leek dat niet de meest logische move. Inmiddels weten we dat de overstap goed uitpakte. Volgens toenmalig teambaas Ross Brawn was het aan Niki Lauda te danken dat de Engelsman van McLaren overkwam naar het Duitse team.

In 2009 wist Ross Brawn iedereen te verrassen toen hij met zijn eigen team beide kampioenschappen wist te winnen in diens debuutseizoen. Het jaar erop werd Brawn GP overgekocht door Mercedes, waarbij Brawn zelf teambaas bleef. Toen de teruggekeerde Michael Schumacher in 2012 aankondigde weer met pensioen te gaan, had Brawn zijn gedroomde vervanger al gevonden. Echter was er geld van Mercedes nodig om de persoon in kwestie zover te krijgen.

"Ons gezamenlijke doel was om Lewis Hamilton naar het team te halen. In dit proces was de invloed van Niki Lauda bepalend. Ik had Lewis persoonlijk ervan overtuigd om naar ons te komen, terwijl Niki het bestuur van Mercedes wist over te halen om het geld voor Lewis op tafel te leggen. Dat was geen gemakkelijke opgave, maar wel een bepalend moment in de opmars van het team."

In zijn eerste jaar in dienst van Mercedes werd Hamilton vierde in de eindstand. In zijn tweede jaar werd hij al kampioen en begon het dominante tijdperk van Mercedes. Ross Brawn was in het kampioenschapsjaar 2014 echter al vertrokken en is sinds drie jaar technisch directeur van de Formula One Group. De onlangs overleden Lauda bleef wel tot zijn overlijden betrokken bij het team van Mercedes.

0 reacties

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari