© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brawn looft organisatie GP Mexico: "Zo moet iedere race zijn"

30 okt. 2018 16:45 René Oudman 0 reacties
Was er überhaupt iemand niet te spreken over het Grand Prix-weekend in Mexico? Het Latijns-Amerikaanse land leverde voor de vierde keer deze eeuw een Formule 1-race af en slaagde wederom met vlag en wimpel.

De sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1, Ross Brawn, is het niet ontgaan dat het Mexicaanse Grand Prix-weekend alweer een feestje opleverde. De Brit meent dat organisatoren van andere GP's een voorbeeld kunnen nemen aan de zuiderburen van de Verenigde Staten.

“Meer dan 135.000 mensen trokken zondag naar het circuit om de race te bezoeken, het totale bezoekersaantal van het GP-weekend kwam over de 330.000", verklapt Brawn in het persbericht dat hij sinds kort na de races verspreidt. "De hoofdtribunes waren uitverkocht en de fans maakten bovendien massaal kabaal. De sfeer was ontzettend goed, bovendien waren alle ingrediënten aanwezig om er een speciaal evenement van te maken."

Brawn vervolgt zijn lofzang en stelt dat de negentiende wedstrijd van dit seizoen een blauwdruk voor de overige races zou mogen zijn. "De promotor van de Mexicaanse GP heeft wederom waanzinnig zijn best gedaan en we kunnen stellen dat dit het evenement is dat we eigenlijk in elk land wel willen zien. Het was een goede mix van een sportevenement en andere varianten op vermaak."

"In de toekomst zal de Formule 1 die mix moeten aanbieden als we de populariteit van de sport willen behouden en zelfs vergroten. Het moet een entertainend evenement voor alle leeftijdsgroepen zijn, waar het topniveau van de autosport te bewonderen is – de enige serie waarin de beste rijders van de wereld heb in de meest technisch geavanceerde bolides tegen elkaar opnemen", besluit Brawn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen