Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brawn looft organisatie GP Mexico: "Zo moet iedere race zijn"

Was er überhaupt iemand niet te spreken over het Grand Prix-weekend in Mexico? Het Latijns-Amerikaanse land leverde voor de vierde keer deze eeuw een Formule 1-race af en slaagde wederom met vlag en wimpel.

De sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1, Ross Brawn, is het niet ontgaan dat het Mexicaanse Grand Prix-weekend alweer een feestje opleverde. De Brit meent dat organisatoren van andere GP's een voorbeeld kunnen nemen aan de zuiderburen van de Verenigde Staten.

“Meer dan 135.000 mensen trokken zondag naar het circuit om de race te bezoeken, het totale bezoekersaantal van het GP-weekend kwam over de 330.000", verklapt Brawn in het persbericht dat hij sinds kort na de races verspreidt. "De hoofdtribunes waren uitverkocht en de fans maakten bovendien massaal kabaal. De sfeer was ontzettend goed, bovendien waren alle ingrediënten aanwezig om er een speciaal evenement van te maken." Brawn vervolgt zijn lofzang en stelt dat de negentiende wedstrijd van dit seizoen een blauwdruk voor de overige races zou mogen zijn. "De promotor van de Mexicaanse GP heeft wederom waanzinnig zijn best gedaan en we kunnen stellen dat dit het evenement is dat we eigenlijk in elk land wel willen zien. Het was een goede mix van een sportevenement en andere varianten op vermaak." "In de toekomst zal de Formule 1 die mix moeten aanbieden als we de populariteit van de sport willen behouden en zelfs vergroten. Het moet een entertainend evenement voor alle leeftijdsgroepen zijn, waar het topniveau van de autosport te bewonderen is – de enige serie waarin de beste rijders van de wereld heb in de meest technisch geavanceerde bolides tegen elkaar opnemen", besluit Brawn.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten