Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Brawn looft organisatie GP Mexico: "Zo moet iedere race zijn"

Was er überhaupt iemand niet te spreken over het Grand Prix-weekend in Mexico? Het Latijns-Amerikaanse land leverde voor de vierde keer deze eeuw een Formule 1-race af en slaagde wederom met vlag en wimpel.

De sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1, Ross Brawn, is het niet ontgaan dat het Mexicaanse Grand Prix-weekend alweer een feestje opleverde. De Brit meent dat organisatoren van andere GP's een voorbeeld kunnen nemen aan de zuiderburen van de Verenigde Staten.

“Meer dan 135.000 mensen trokken zondag naar het circuit om de race te bezoeken, het totale bezoekersaantal van het GP-weekend kwam over de 330.000", verklapt Brawn in het persbericht dat hij sinds kort na de races verspreidt. "De hoofdtribunes waren uitverkocht en de fans maakten bovendien massaal kabaal. De sfeer was ontzettend goed, bovendien waren alle ingrediënten aanwezig om er een speciaal evenement van te maken."

Brawn vervolgt zijn lofzang en stelt dat de negentiende wedstrijd van dit seizoen een blauwdruk voor de overige races zou mogen zijn. "De promotor van de Mexicaanse GP heeft wederom waanzinnig zijn best gedaan en we kunnen stellen dat dit het evenement is dat we eigenlijk in elk land wel willen zien. Het was een goede mix van een sportevenement en andere varianten op vermaak."

"In de toekomst zal de Formule 1 die mix moeten aanbieden als we de populariteit van de sport willen behouden en zelfs vergroten. Het moet een entertainend evenement voor alle leeftijdsgroepen zijn, waar het topniveau van de autosport te bewonderen is – de enige serie waarin de beste rijders van de wereld heb in de meest technisch geavanceerde bolides tegen elkaar opnemen", besluit Brawn.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur