© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brawn: "Max Verstappen was Ferrari's grootste nachtmerrie"

09 okt. 2018 13:45 Jan van der Burgt 4 reacties
Bij Ferrari wordt men nog weleens zwetend wakker na de Grand Prix van Japan. Volgens Formule 1-baas Ross Brawn was Max Verstappen de grote nachtmerrie van Ferrari op Suzuka.

Max Verstappen kwam op Suzuka in contact met de beide Ferrari-coureurs. De touché met Sebastian Vettel zorgde ervoor dat de titelkansen van de Duitser slonken tot niet meer dan een mathematische kans.

"Max Verstappen was Ferrari's grootste nachtmerrie", zo blikt Formule 1-baas Ross Brawn terug op het Grand Prix-weekend in het land van de rijzende zon. "Hij botste eerst met Kimi Raikkonen, om vervolgens een paar ronden later betrokken te zijn bij een incident met Sebastian Vettel. Voor de touché met Kimi kreeg Max een veelbesproken tijdstraf, het tweede incident werd door de stewards afgedaan als een race-incident."

"Ondanks de schermutselingen met de Ferrari-coureurs toonde Verstappen aan dat Red Bull op dit specifieke circuit het gevecht aan kon gaan met Ferrari. Hij was zelfs in staat om het tempo van Bottas te volgens, maar van een echte inhaalkans was geen sprake", zo duidt Brawn de verhoudigen tussen de drie topteams.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen