Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brawn: "Max Verstappen was Ferrari's grootste nachtmerrie"

Bij Ferrari wordt men nog weleens zwetend wakker na de Grand Prix van Japan. Volgens Formule 1-baas Ross Brawn was Max Verstappen de grote nachtmerrie van Ferrari op Suzuka.

Max Verstappen kwam op Suzuka in contact met de beide Ferrari-coureurs. De touché met Sebastian Vettel zorgde ervoor dat de titelkansen van de Duitser slonken tot niet meer dan een mathematische kans. "Max Verstappen was Ferrari's grootste nachtmerrie", zo blikt Formule 1-baas Ross Brawn terug op het Grand Prix-weekend in het land van de rijzende zon. "Hij botste eerst met Kimi Raikkonen, om vervolgens een paar ronden later betrokken te zijn bij een incident met Sebastian Vettel. Voor de touché met Kimi kreeg Max een veelbesproken tijdstraf, het tweede incident werd door de stewards afgedaan als een race-incident."

"Ondanks de schermutselingen met de Ferrari-coureurs toonde Verstappen aan dat Red Bull op dit specifieke circuit het gevecht aan kon gaan met Ferrari. Hij was zelfs in staat om het tempo van Bottas te volgens, maar van een echte inhaalkans was geen sprake", zo duidt Brawn de verhoudigen tussen de drie topteams.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen