Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Brawn: "Nieuwe Formule 1-regels werken juist heel goed"

Ross Brawn weet het zeker: zowel de nieuwe aerodynamische regels als het WK-punt voor de snelste raceronde droegen bij aan een vermakelijke eerste Grand Prix van 2019.

Volgens de sportief directeur is er dit jaar flink meer ingehaald op het Melbourne Grand Prix Circuit dan vorig jaar. Veertien maal werd een auto gepasseerd om positie, waarvan zes keer zonder DRS. In 2018 waren er volgens Brawn slechts drie inhaalacties. De nieuwe regels voor aerodynamische onderdelen op de auto, die het inhalen gemakkelijker moet maken, werken volgens hem dan ook goed.

Brawn: "We hebben wat mooie gevechten gezien, ook al kwam dat niet alleen door de aerodynamica. Meerdere coureurs hebben aangegeven dat hun auto meer neutraal voelde tijdens het volgen van een ander. En dan is het circuit in Australië niet eens zo representatief, dus ik wacht graag nog drie races met een echte conclusie. Maar de eerste signalen zijn bemoedigend."

Ook het WK-punt voor de snelste raceronde - mits gereden door een coureur in de top tien van de uitslag - is volgens de Brit een waardevolle toevoeging.

"Eerst had Verstappen 'm in handen, toen Bottas en vervolgens probeerde Hamilton het nog. Omdat dat WK-punt belangrijk kan zijn in de eindstrijd van het kampioenschap, maakte deze het einde van de race spannender. Dat is precies wat we met de FIA wilden bewerkstelligen."

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez