© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brawn noemt grote voorsprong van topteams onacceptabel

28 nov. 2018 13:15 René Oudman 5 reacties
Van de 123 podiumplaatsen die er in de seizoenen 2017 en 2018 te verdelen waren, gingen er slechts twee naar rijders die niet voor Mercedes, Ferrari of Red Bull Racing uitkomen. Lance Stroll (Azerbeidzjan 2017) zette Williams op het ereschavot, Sergio Pérez (Azerbeidzjan 2018) bracht Force India een trofee.

De sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1, Ross Brawn, vindt dat een onacceptabel feit. In het verleden konden namelijk veel meer teams de gang naar het podium maken.

"Het is een probleem dat we met z'n allen proberen aan te pakken", schijnt Brawn zijn licht over de materie in diens persoonlijke terugblik op de Grand Prix van Abu Dhabi en het Formule 1-seizoen 2018 in het geheel. "Er zijn verschillende oplossingen mogelijk en we moeten met zijn allen accepteren dat het zo niet verder kan."

Brawn is echter wel zeer tevreden met de onderlinge gevechten die achter de bekende top drie werden gevoerd. "Ik wil niemand tegen me in het harnas werken door te spreken van 'dat andere kampioenschap', maar de strijd om de vierde plaats in het WK en de zevende plaats tijdens verschillende races was ontzettend spannend. Toch is het lastig om de fans op de banken te krijgen voor plaatsen die niet zoveel punten opleveren."

"Toch wil ik bij deze het team van Renault feliciteren, dat een prachtige eindklassering heeft laten noteren. Ze hebben mooie stappen gezet in de afgelopen jaren. Haas verdient ook een pluim: ze zijn vijfde geworden in wat slechts hun derde seizoen op het topniveau is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen