Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

Brawn: "Red Bull Ring perfecte plek voor seizoenstart"

Spielberg is dé perfecte plek voor een seizoenstart op 5 juli. Dat zegt Formule 1-sportbaas Ross Brawn.

Oostenrijk start 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Om de Formule 1 in deze tijden van corona veilig van start te kunnen laten gaan moet een veilige, op zichzelf staande omgeving worden gecreëerd, aldus Ross Brawn. "Oostenrijk is daar zeer geschikt voor", zegt hij in de podcast F1 Nation. Alles wijst er op dat Spielberg 5 juli gastheer is voor de eerste Grand Prix van 2020, zonder pers en publiek. Een week later staat er op hetzelfde circuit een tweede GP gepland, volgens hetzelfde scenario. Daarna zou het circus mogelijk tweemaal Silverstone aan kunnen doen, volgens identiek recept.

"We willen een soort biosfeer creëren", aldus Brawn. "Er ligt een vliegveld in de buurt van Spielberg, het is niet in de buurt van een grote stad gelegen en de infrastructuur is prima. De uitdaging is nu om het Formule 1-circus die twee weekends binnen die afgesloten omgeving te houden."

Volgens Brawn rest de F1 weinig anders dan het seizoen op deze wijze te beginnen. "Voor duizenden mensen hangt hun bestaan hiervan af.” Logisch: hoe langer er niet wordt geracet, hoe groter de kans dat de kleine teams omvallen. Zonder races zijn er immers geen, of in ieder geval nauwelijks, bronnen van inkomsten. De voormalig teambaas van onder meer Brawn GP, Honda en Ferrari benadrukt direct dat de veiligheid in de aanloop naar de seizoenstart voorop staat: "We nemen geen enkel risico, we doen er alles aan om één en ander op de juiste, correcte wijze aan te pakken.”

Dr. Helmut Marko benadrukte deze week dat Spielberg er klaar voor is. Het is nu wachten op toestemming van het Oostenrijkse ministerie van volksgezondheid. Dat zou uiterlijk drie weken voor 5 juli moeten komen om de organisatie van de Grand Prix daadwerkelijk mogelijk te maken.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf