Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brawn: "Simulaties voorspellen meer inhaalacties in 2019"

Met de introductie van een nieuwe voorvleugel hoopt de Formule 1 in 2019 het aantal inhaalacties op de baan te verhogen. Er moet minder downforce worden gegenereerd, waardoor de auto's elkaar makkelijker kunnen volgen. Er is namelijk minder 'vieze' lucht.

Simulaties wijzen uit dat het weleens de goede kant op kan gaan, meent de sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1, Ross Brawn.

"In de afgelopen weken hebben we aan de details omtrent het technische reglement voor volgend jaar gewerkt", liet Brawn weten, "en uit simulaties en gesprekken met de deelnemende teams blijkt dat er resultaten worden geboekt. Uiteraard weten we dat het echte resultaat pas zichtbaar zal worden tijdens de eerste Grand Prix van 2019, die in Australië wordt gehouden." Brawn onderstreept dat de nieuwe reglementen de opmaat voor extra wijzigingen kunnen vormen. "Dit is een voorproefje voor wat we na het seizoen 2021 mogen verwachten, al hebben we op korte termijn ook de nodige verwachtingen. In 2018 hebben we een aantal vermakelijke races mogen aanschouwen, zoals die in China, Azerbeidzjan, Groot-Brittannië en Mexico. Daarvan krijgen we er in 2019 nog meer." Het seizoen 2019 begint op zondag 17 maart met de GP van Australië, evenals dit jaar het geval was staan er 21 Grands Prix op het programma.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'