Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brawn zoekt naar oplossing om Ferrari te behouden in de Formule 1

Formule 1-baas Ross Brawn ziet Ferrari niet graag vertrekken uit de sport. De Engelsman zoekt daarom naar een oplossing om Ferrari te behouden voor de sport.

Ferrari kan zich bepaald niet vinden in de voorgestelde reglementswijzigingen voor na 2020 en dreigt de Formule 1 te verlaten als het vooruitzicht er niet beter op wordt. Het is iets wat Formule 1-baas Ross Brawn koste wat kost wil voorkomen. "Ik heb tien jaar voor dat team gewerkt en ik draag het nog steeds een warm hart toe" , aldus Brawn in gesprek met Auto, motor und sport . "Ferrari is een icoon in de sport en ik hoop dat we tot een oplossing komen. Een oplossing waar zowel Ferrari als de overige teams zich in kunnen vinden, want de sport moet wel voor iedereen eerlijk blijven."

Ferrari kan gebruik maken van haar veto-recht om bepaalde koerswijzigingen tegen te houden, maar dat zou in strijd zijn met het idee dat de sport eerlijk moet zijn voor iedereen. Brawn verwacht dan ook niet dat het zover zal komen. "Ferrari heeft daar in het verleden misschien wel eens op gezinspeeld, maar naar mijn weten hebben ze er nog nooit daadwerkelijk gebruik van gemaakt." Om de sport aantrekkelijker te maken voor de fans, moeten de auto's er goed uitzien en de competitie fel zijn, weet Brawn. Als dat betekent dat de auto's daarvoor langzamer worden, heeft hij daar geen problemen mee: "Kijk naar de MotoGP. Die jongens doen dertig seconden langer over een rondje, maar het ziet er nog steeds waanzinnig snel uit. We klagen toch ook niet als de rondetijden op een natte baan vijftien seconden trager worden?"

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"