Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2023

Braziliaanse weerdienst geeft code oranje af voor Sao Paulo

In Nederland hebben in diverse regio's een code oranje achter de rug, vandaag is de regio rond Sao Paulo aan de beurt, daar waar de Formule 1 Grand Prix van Brazilië op vrijdag echt begint.

Interlagos 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder deze week gaf WeerOnline in samenwerking met RacingNews365 al aan dat de vrijdag best wel eens verregend zou kunnen verlopen met regen- en onweersbuien. Nu, enkele dagen later staat het weekend op het punt van beginnen en het weer is er ten opzichte van de voorspellingen bepaald niet beter op geworden.

Het Instituto Nacional de Meteorologia, zeg maar het Braziliaanse KNMI, geeft code oranje af voor de regio waarin Sao Paulo centraal gelegen ligt. Code oranje houdt aan tot 21:00 uur lokale tijd, 01:00 uur Nederlandse tijd, dus ruim na het aflopen van de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Brazilië.

Mocht de kwalificatie niet door kunnen gaan, dan wordt het interessant om te zien hoe de F1 de diverse sessies door gaat schuiven, aangezien de GP van Brazilië een sprintweekend betreft. Krijgen we dan bijvoorbeeld drie sessies op de zaterdag? Of schuift alles één dagdeel op en krijgen we op zondag zowel een sprint- als een hoofdrace? Eerst maar eens de vrijdag afwachten.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Andretti Deelt klap uit aan F1 met aantrekken technisch kopstuk