Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Breaking: Alpine en Ocon gaan uit elkaar

Natuurlijk werd er over gespeculeerd, maar het nieuws dat Alpine afscheid neemt van Esteban Ocon is zojuist wereldkundig gemaakt. De Franse formatie neemt aan het einde van het seizoen afscheid van de Fransman.

Ocon Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kogel is door de kerk. Esteban Ocon rijdt in 2025 niet langer voor Alpine. De Franse formatie kondigde op maandag officieel aan afscheid te nemen van hun landgenoot. De aankondiging komt na een weekend in MOnaco waarin de gemoederen hoog opliepen, met een samenkomen tussen Ocon en teamgenoot Pierre Gasly als dieptepunt.

De kans dat Ocon ook 2025 daadwerkelijk nog in de auto zou zitten was daarvoor al niet heel groot meer, maar uit de woorden van teambaas Bruno Famin na het incident in Monaco viel op te maken dat de relatie met Ocon aardig bekoeld was: "We zullen drastische, harde beslissingen moeten nemen."

Diezelfde teambaas Famin laat in een geschreven reactie nu weten: "We willen Esteban allereerst bedanken voor zijn commitment aan dit team gedurende de voorbije vijf jaar. Gedurende deze periode hebben we enkele geweldige momenten mogen vieren, waarvan het mooiste moment natuurlijk zijn memorabele overwinning was in de Grand Prix van Hongarije 2021."

"We hebben samen nog 16 races te gaan in 2024 en het doel is duidelijk: onvermoeibaar doorwerken als een team om samen de beste resultaten na te streven. We wensen Esteban Ocon het allerbeste voor zijn volgende hoofdstuk uit zijn racecarrière."

Wie zijn vervanger wordt per 2025 is niet bekend, maar eerder gaf test- en reservecoureur Jack Doohan in gesprek met RacingNews365 al aan helemaal klaar te staan indien men zijn diensten nodig heeft.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen