Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Bruno Famin

Breaking: Alpine-teambaas kondigt afscheid aan

Bruno Famin gaat stoppen als teambaas van Alpine. De Fransman draagt het stokje eind augustus over.

Bruno Famin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu bevestigd: Bruno Famin stopt eind augustus als teambaas van Alpine. De Fransman kondigde dat zojuist zelf aan. Famin gaat zich focussen op zijn managementrol voor de motorafdeling in Viry en vindt het beter om terug te treden als teambaas van het Formule 1-team, zoals RacingNews365 eerder al meldde. 

Het gerucht gaat dat Oliver Oakes, de huidige teambaas van HiTech in de Formule 2 en Formule 3, zijn opvolger wordt. Famin verklaart zijn keuze tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik vervul dit jaar twee functies", vertelt Famin. "Ik manage het motorproject in Viry en ben tegelijkertijd de teambaas van het Formule 1-team. Uiteraard neem ik de belangen mee en is het beter voor het bedrijf om mijn tijd op één aspect in te zetten. We hebben niet de beste motor gehad vanaf 2014, maar zijn wel de leverancier die de grootste stappen heeft gezet. Iedereen doet het fantastisch."

Famin beaamt dat er geen problemen zijn met adviseur Flavio Briatore. "Er zijn geen problemen. Iedereen kent hem, hij heeft zijn eigen visie. Het zou wel duidelijker zijn als ik stop als teambaas en mijn tijd vanaf eind augustus in één taak ga steken."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'