Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Breaking: Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie

Aston Martin heeft officieel een protest ingediend bij de FIA tegen de uitslag van de kwalificatie in China. Het gaat om de crash van Carlos Sainz in Q2.

Sainz crash China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In eerste instantie zou men misschien denken dat Aston Martin een protest heeft ingediend tegen de straf van Fernando Alonso naar aanleiding van de sprintrace. Niets is minder waar. Aston Martin heeft een protest ingediend tegen het kwalificatieresultaat van de GP in China.

Dit doen ze op basis van regel 39.6 van het sportieve reglement, zoals beschreven staat in het officiële FIA-document. Het gaat om een aanklacht tegen Carlos Sainz, die crashte in Q2 De bolide van Sainz kwam na een spin tot stilstand, wat resulteerde in een rode vlag. De Ferrari-coureur vervolgde daarna alsnog zelfstandig zijn weg naar de pitbox. De crew kon de bolide op tijd repareren en Sainz reed vervolgens de derde tijd in Q2.

Regel 39.6 in het reglement geeft aan dat 'een coureur niet verder deel mag nemen aan de sessie als de auto tot stilstand komt op de baan tijdens een kwalificatiesessie'. Aston Martin wil dus dat de tijden van Sainz, gereden na de rode vlag, worden verwijderd.

De betrokkenen moeten zich om 18:00 lokale tijd melden bij de stewards.

UPDATE - Het protest van Aston Martin is verworpen. Lees er hier meer over.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko wijst favoriet voor tweede Red Bull-stoeltje in 2025 aan