Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Breaking: Aston Martin wil straf Alonso terugdraaien

Opvallend nieuws uit de Formule 1: Aston Martin heeft de FIA gevraagd om nog eens naar een straf voor Fernando Alonso te kijken. De Spanjaard kreeg een straf van tien seconden na een touché met Carlos Sainz tijdens de sprintrace in China.

Alonso China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De sprintrace in China is allang verreden, maar er wordt nu opnieuw naar de uitslag gekeken. Aston Martin heeft namelijk het 'right to review' ingezet om zo een straf voor Fernando Alonso terug te draaien. De Spanjaard kwam in de sprintrace in contact met Carlos Sainz, viel uit en kreeg na afloop een straf van tien seconden én drie strafpunten op zijn licentie. Aston Martin is het daar echter niet mee eens.

In de reglementen mag je binnen een week na het moment de stewards vragen om het besluit te heroverwegen. Aston Martin heeft dat nu dus gedaan en moet, samen met Ferrari, op vrijdag 3 mei bij de stewards verschijnen. In het eerste deel van het proces gaan de stewards dan kijken of 'significant en relevant nieuw bewijs' is in de zaak.

Wanneer de stewards vinden dat er inderdaad nieuw bewijs is, wordt er een tweede deel georganiseerd op een nader te bepalen tijdstip. Dan besluiten de stewards of de straf van Alonso gerechtvaardigd was of niet. Voorlopig blijft de straf dus gewoon nog staan en behoudt Alonso zijn strafpunten. Het lijkt overigens ook om de strafpunten te gaan, want Alonso viel uit en ondervond geen hinder van zijn straf van tien seconden.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"