Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Breaking: Beide Haas-coureurs gediskwalificeerd na kwalificatie GP Monaco

De beide Haas-coureurs zijn gediskwalificeerd na de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Dat betekent dat de tijden van Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen worden afgepakt. De beide mannen starten zondag vanaf de laatste startrij.

Hulkenberg Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De reden voor de diskwalificatie van de twee Haas-coureurs heeft met het volgende te maken. Bij de technische controle is namelijk geconstateerd dat bij het bovenste verstelbare element van de achtervleugel van beide auto's de maximale afstand is overschreden.

Nadat Jo Bauer, de Technical Delegate van de FIA, dit had geconstateerd, zijn de stewards ernaar gaan kijken. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat dit tegen het technische regelement van de Formule 1 ingaat en dus zijn de twaalfde plek van Nico Hulkenberg en de vijftiende plek van Kevin Magnussen niks meer waard. Het team van Haas liet eerder op X weten dat de beide coureurs zondag vanuit de pitlane zullen starten, maar op de zondag is dat plan toch gewijzigd, want ze starten op P19 en P20.

Lewis Hamilton overkwam hetzelfde tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië in 2021. Toen werd de zevenvoudig wereldkampioen namelijk ook gediskwalificeerd na de kwalificatie.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"