© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Breaking: Deal Honda en Sauber voor 2018 van tafel!

27 jul. 2017 16:11 Ruud Dimmers 0 reacties
Zojuist is bekend geworden dat Honda en Sauber geen contract meer hebben voor 2018. De Japanse motorleverancier zou het Zwitserse team van motoren voorzien. De afgelopen weken waren er al veel geruchten dat de deal van tafel was. In Hongarije werd dit bevestigd.

Honda en Sauber gaan niet in zee met elkaar

De Zwitserse renstal maakte zojuist bekend dat het in 2018 niet met motoren van Honda in actie komt. In mei van dit jaar tekende de beide partijen een contract met elkaar, maar de basis om op samen te werken is niet solide gebleken.

In een verklaring van beide partijen werd duidelijk dat de deal die in mei gesloten werd nog niet door beide partijen was ondertekend. Toen teambaas Monisha Kaltenborn aan de kant werd gezet besloten de beide partijen de deal niet voort te zetten.

Honda Motorsport-baas Masashi Yamamoto laat weten dat het vertrouwen ontbrak om de relatie aan te gaan. "We hadden een goede relatie met Sauber opgebouwd en waren er klaar voor om vanaf 2018 samen te werken. Tijdens de gesprekken met het nieuwe management van Sauber kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat het beter was de deal af te blazen."

De nieuwe Sauber-teambaas Frederic Vasseur noemt de situatie zeer ongelukkig. "Het is erg ongelukkig dat we de deal moeten afbreken. Deze beslissing is om strategische redenen genomen, waarbij we de toekomst van Sauber centraal stellen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen