Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: einde Dakar 2019 voor Van den Brink na crash

De Nederlandse trucker Martin van den Brink zal vandaag niet meer van start gaan in de derde etappe van de Dakar Rally. Gisteren crashte hij zwaar, waarbij zijn truck veel schade opliep.

Tijdens de tweede etappe ging het mis voor Van den Brink. Bij het oprijden van een duin verloor de Renault-motor vermogen, waardoor de equipe met enkele koprollen tot stilstand kwam.

Vandaag werd duidelijk dat de schade aan de motor te groot is. "De techniek heeft ons genekt. Een kapotte injector veroorzaakte waarschijnlijk het vermogensverlies, waardoor we bleven steken op een duin en vervolgens vier keer over de kop gingen", vertelt Van den Brink. "Het is erg zuur om zo de Dakar te moeten verlaten. De motor is kapot en daar kunnen we niets aan veranderen. Als het blok nog te repareren is kunnen we vanaf zondag weer van start gaan, samen met de andere uitvallers." Coureurs die in de eerste week van Dakar uitvallen mogen voor het eerst in de geschiedenis van de rally weer aansluiten na de rustdag. Hun klassement is vanzelfsprekend wel definitief voorbij. Voor Van den Brink is het na het drama van 2016, waarbij zijn truck volledig uitbrandde, een nieuwe domper.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024