Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1

Breaking: F1-teams blazen revolutionair plan voorlopig af

De Formule 1-teams kwamen woensdag 2 oktober bij elkaar om de reglementen voor 2026 én een sprintrace voor rookies te bespreken. Dat laatste, revolutionaire plan is voorlopig afgeblazen.

F1 logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 heeft het verslag van de F1 Commission bekendgemaakt. In deze vergadering met alle F1-teams zijn twee revolutionaire plannen besproken: de nieuwe reglementen voor 2026 én de 'rookie'-sprintrace na afloop van het seizoen in Abu Dhabi.

De FIA en de FOM hebben de nieuwe reglementen voor 2026 al groots aangekondigd, maar moesten nog wel twee stappen doorlopen alvorens we echt over een nieuwe F1-reglement konden spreken. Die eerste stap is nu voltooid, want de F1-teams hebben na wat aanpassingen ingestemd met de technische reglementen. De enige stap die nu nog rest is de Motorsport Council. Daar worden hoogstwaarschijnlijk 17 oktober de plannen goedgekeurd, alvorens de teams op 1 januari van komend jaar mogen beginnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto's. Er volgen in 2026 negen testdagen, verdeeld over drie weken, zo is besloten.

Een ander belangrijk punt wat besproken is tijdens de vergadering is het invoeren van een sprintrace voor rookies. Er lag een plan om na het seizoen een speciale race voor jonge coureurs te houden in Abu Dhabi. Ondanks dat er veel steun was voor het plan, hebben de F1-teams besloten om het uit te stellen. De sprintrace wordt niet georganiseerd in 2024, wel volgen er meer gesprekken om het revolutionaire plan in 2025 uit te voeren.

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x