© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Breaking: Felipe Massa stopt definitief met Formule 1

04 nov. 2017 13:37 Ruud Dimmers 3 reacties
De Braziliaanse F1-coureur Felipe Massa stopt na dit seizoen met de Formule 1. Bij het team van Williams kon Massa niet rekenen op een nieuw contract. Na een lange carrière, die in 2002 begon vindt Massa het daarom welletjes.

Felipe Massa neemt nu echt afscheid van de F1

In de afgelopen weken had Massa al aangegeven dat hij voor zijn thuis Grand Prix in Brazilië duidelijkheid wenste over zijn toekomst. De Braziliaan kwam sinds 2014 uit voor het team van Williams, maar dat heeft andere plannen voor de toekomst. De komende GP zal dan ook in het teken staan van het afscheid van de Braziliaan voor zijn eigen fans.

In het seizoen 2002 debuteerde Massa voor Sauber om vanaf 2006 zijn opwachting te maken bij Ferrari als teamgenoot van Michael Schumacher. Massa beleefde zijn hoogtijdagen bij Ferrari. In 2008 was hij zeer dicht bij de wereldtitel, maar sloeg Lewis Hamilton in de slotronde zijn slag. 

De Braziliaan was in zijn beginperiode bij Ferrari ijzersterk, maar was na de GP van Hongarije 2009 lange tijd uit de roulatie. Een afgebroken veer van een concurrent raakte hem vol op de helm. Met zwaar letsel werd Massa afgevoerd na het ziekenhuis, maar gelukkig herstelde de Braziliaan volledig. Critici vinden dat hij desondanks nooit zijn oude niveau haalde.

Eind 2016 kondigde Massa zijn eerste afscheid aan, maar na het vertrek van Bottas bij Williams knoopte hij er nog een seizoen achteraan. Ditmaal is het afscheid definitief.

Op dit moment heeft Massa aan 270 Grand Prix deelgenomen, waarvan hij er elf wist te winnen. Liefst 41 keer stond Felipe Massa op het podium. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen