Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Formule 1-teambazen weigeren nieuwe F1-regels 2019

De Formule 1-teambazen hebben massaal tegen de voorgestelde reglementswijzigingen voor 2019 gestemd. Alleen het team van Williams is voorstander om de regels voor volgend seizoen te wijzigen.

Het was vandaag wederom het bekende liedje in de Formule 1: de ideeën kunnen weer de prullenbak in, omdat de teams niet eensgezind zijn. Het spoedoverleg om het inhaalprobleem in de Formule 1 aan te pakken liep op niets uit. Alle voorgestelde veranderingen werden door negen van de tien teams verworpen. Voorgesteld was om de voor- en achtervleugel te veranderen in 2019. Een eenvoudigere voorvleugel zou moeten zorgen voor minder verstoring van de lucht achter de auto, en een andere achtervleugel zou inhalen bevorderen. De werking van DRS zou verbeteren, wat moest zorgen voor meer inhaalacties.

De teambazen zijn van mening dat het doorvoeren van de ideeën voor 2019 niet haalbaar is. Nieuwe regels invoeren in 2020 zou volgens hen onzinnig zijn, omdat de auto's in 2021 al compleet veranderd worden. Op donderdag werd er wel overeenstemming bereikt over het verhogen van het minimumgewicht voor alle coureurs naar 80 kilo, inclusief stoel. Daarnaast worden de endplates van de achtervleugel vereenvoudigd, waarbij er geen sleuven meer aanwezig mogen zijn. De bargeboards krijgen ook een eenvoudigere vorm, waarbij deze tien centimeter verder naar voren beginnen. Dit moet zorgen voor extra ruimte voor sponsoren op die plaats.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"