© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Breaking: Geen straf voor Sainz na botsing met Koolen

17 jan. 2018 19:05 Ruud Dimmers 0 reacties
De organisatie van de Dakar Rally heeft de tijdstraf van 10 minuten kwijtgescholden. Nieuw onderzoek zou uit hebben gewezen dat Carlos Sainz geen blaam trof bij het incident met Nederlander Kees Koolen.

Tijdstraf van Carlos Sainz ongedaan gemaakt

Kees Koolen werd tijdens de zevende etappe geraakt door Carlos Sainz. De Nederlander werd naar eigen zeggen van zijn quad af gereden door de Spanjaard. De organisatie hoorde de beide coureurs en deelde een tijdstraf van 10 minuten uit. 

Zojuist is bekend geworden dat het protest van Sainz en Peugeot gehonoreerd is. Dit betekent dat de tijdstraf wordt kwijtgescholden. Peugeot liet eerder al weten dat uit de data van het team blijkt dat er geen sprake was van een crash met Koolen.

"Onze telemetrie laat zien dat er geen botsing was, mogelijk dat er licht contact was maar zeker geen impact. De accelerometor had geen afwijking. Op onze data is te zien dat Sainz twaalf seconden lang met een snelheid van 50 kilometer per uur reed, vervolgens remde naar 37 kilometer per uur toen Koolen de controle verloor", liet Peugeot-baas Bruno Famin weten.

De voorsprong van Sainz in het algemeen klassement bedraagt nu meer dan één uur op Stephane Peterhansel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen