Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Geen straf voor Sainz na botsing met Koolen

De organisatie van de Dakar Rally heeft de tijdstraf van 10 minuten kwijtgescholden. Nieuw onderzoek zou uit hebben gewezen dat Carlos Sainz geen blaam trof bij het incident met Nederlander Kees Koolen.

Kees Koolen werd tijdens de zevende etappe geraakt door Carlos Sainz. De Nederlander werd naar eigen zeggen van zijn quad af gereden door de Spanjaard. De organisatie hoorde de beide coureurs en deelde een tijdstraf van 10 minuten uit. Zojuist is bekend geworden dat het protest van Sainz en Peugeot gehonoreerd is. Dit betekent dat de tijdstraf wordt kwijtgescholden. Peugeot liet eerder al weten dat uit de data van het team blijkt dat er geen sprake was van een crash met Koolen.

" Onze telemetrie laat zien dat er geen botsing was, mogelijk dat er licht contact was maar zeker geen impact. De accelerometor had geen afwijking. Op onze data is te zien dat Sainz twaalf seconden lang met een snelheid van 50 kilometer per uur reed, vervolgens remde naar 37 kilometer per uur toen Koolen de controle verloor", liet Peugeot-baas Bruno Famin weten. De voorsprong van Sainz in het algemeen klassement bedraagt nu meer dan één uur op Stephane Peterhansel.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'