Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Breaking: Grote namen slaan handen ineen voor nieuw F1-team

Andretti Autosport en General Motors slaan de handen ineen en hebben de procedure in werking gezet om toe te treden tot de Formule 1. Men zou dan als Andretti Cadillac toetreden tot de sport.

Andretti Cadillac
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Andretti Cadillac

Andretti Autosport en General Motors willen samen de Formule 1 in. Dat hebben de twee bedrijven op donderdag samen bekend gemaakt. Eerstgenoemde partij, een gevestigde naam in de autosportwereld, heeft al meerdere keren aangegeven dat men graag de overstap wil maken naar de koningsklasse van de autosport, maar de huidige teams waren minder enthousiast over de eventuele komst van de Amerikanen.

Toto Wolff was bijvoorbeeld niet blij met het effect dat een elfde team zou hebben op de prijzenpot, die dan niet over tien maar elf teams zou moeten worden verdeeld. Hij wilde graag een grote naam van bijvoorbeeld een autofabrikant zien. "Als het een écht merk is met de goede mensen en het nodige geld. Niet alleen de 200 miljoen, want je hebt waarschijnlijk een miljard nodig als je vanaf het begin serieus wil meespelen met het clubje. Maar als je dat doet en kan, waarom niet?"

De Mercedes-teambaas lijkt nu niet meer te kunnen klagen, want Andretti heeft dus de handen ineengeslagen met General Motors, de grootste Amerikaanse autofabrikant met een omzet van ruim 125 miljard dollar in 2021. Onder meer Cadillac en Chevrolet vallen onder General Motors. De FIA gaat de aanvraag nu behandelen, maar daar zal het naar eigen zeggen enkele maanden over doen. Als men uiteindelijk toetreedt tot F1, dan zal dat onder de naam Andretti Cadillac gebeuren.

Alles wat je moet weten over het nieuwe team vind je in het artikel hieronder

Spannend avontuur

Tijdens een online persconferentie, bijgewoond door RacingNews365, is Andretti-baas Michael Andretti zeer blij. "Ik vind het geweldig om te melden dat Andretti samenwerkt met General Motors om de stap naar de Formule 1 te zetten. Ik ben heel trots dat we samen met een ander Amerikaans bedrijf dit avontuur aan kunnen gaan: de kans om toe te treden tot de Formule 1. Beiden hebben we een rijke geschiedenis in de autosport en samen hebben we veel te bieden. Het wordt een geweldige samenwerking, waarvoor ik GM wil bedanken."

Mark Reuss, de hoogste Baas van General Motors, is groot fan van Andretti en hij kan niet wachten totdat hij het bedrijf Cadillac in de F1 ziet. "Het is een eer om samen te werken met Andretti. Ik ben al heel lang fan van de organisatie en het is geweldig om dit nieuw stukje racegeschiedenis samen te schrijven. Ik hoop dat we F1 toe kunnen voegen aan ons raceportfolio."

"Als we geaccepteerd worden, dan zouden we als Cadillac, als een volledig Amerikaans team toetreden tot de sport. Cadillac trekt wereldwijd aan, we zijn zelfs een van de snelst groeiende luxemerken ter wereld. Dit jaar keren we terug naar Le Mans en door F1 toe te voegen kan Cadillac haar innovatie en techniek laten zien in de strijd met andere merken", aldus het kopstuk.

In het persbericht staat aanvullend nog vermeld dat als Andretti Cadillac wordt toegelaten tot de Formule 1 met minstens één Amerikaanse coureur zal aantreden.

Ook interessant:

RN365 Premium beschikbaar voor échte F1-fans

RN365 Premium, het membership voor de echte F1-fan is nu beschikbaar! Meld je nu aan en je bent helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde