Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Breaking: Haas zet Nikita Mazepin aan de kant

De kogel is door de kerk. Nikita Mazepin is Formule 1-coureur af. Haas F1 bedankt hem voor bewezen diensten, nadat men eerder al afscheid nam van Mazepins belangrijkste geldschieter Uralkali.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Nikita Mazepin komt in 2022 niet meer voor Haas F1 uit in de Formule 1. De oorlog in Oekraïne heeft hem de das om gedaan.

Het team laat op zaterdagochtend in een kort maar krachtig statement het volgende weten: "Haas F1 kiest ervoor om per direct de contracten met titelsponsor Uralkali en coureur Nikita Mazepin te ontbinden."

"Net zoals de gehele Formule 1-samenleving is het team zeer geschokt en verdrietig over de bezetting van Oekraïne en we hopen dan ook dat er snel een vredig einde komt aan dit conflict."

Opvolger Mazepin

Wie de opvolger wordt van Mazepin maakt men middels het statement nog niet bekend. Teambaas Guenther Steiner gaf eerder aan dat Pietro Fittipaldi als testcoureur- en reservecoureur een logische kandidaat is om een telefoontje te verwachten, maar nu het om meer gaat dan enkel een invalbeurt kan het team er ook voor kiezen verder te kijken.

Onlangs zette RacingNews365 al meerdere gegadigden op een rijtje. Heel veel tijd om de knoop door te hakken heeft Haas F1 niet. Aankomende donderdag gaat de tweede testweek in Bahrein van start, dik een week later wordt op hetzelfde Bahrain International Circuit de eerste GP van het jaar al verreden.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"