Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Breaking: Haas zet Nikita Mazepin aan de kant

De kogel is door de kerk. Nikita Mazepin is Formule 1-coureur af. Haas F1 bedankt hem voor bewezen diensten, nadat men eerder al afscheid nam van Mazepins belangrijkste geldschieter Uralkali.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Nikita Mazepin komt in 2022 niet meer voor Haas F1 uit in de Formule 1. De oorlog in Oekraïne heeft hem de das om gedaan.

Het team laat op zaterdagochtend in een kort maar krachtig statement het volgende weten: "Haas F1 kiest ervoor om per direct de contracten met titelsponsor Uralkali en coureur Nikita Mazepin te ontbinden."

"Net zoals de gehele Formule 1-samenleving is het team zeer geschokt en verdrietig over de bezetting van Oekraïne en we hopen dan ook dat er snel een vredig einde komt aan dit conflict."

Opvolger Mazepin

Wie de opvolger wordt van Mazepin maakt men middels het statement nog niet bekend. Teambaas Guenther Steiner gaf eerder aan dat Pietro Fittipaldi als testcoureur- en reservecoureur een logische kandidaat is om een telefoontje te verwachten, maar nu het om meer gaat dan enkel een invalbeurt kan het team er ook voor kiezen verder te kijken.

Onlangs zette RacingNews365 al meerdere gegadigden op een rijtje. Heel veel tijd om de knoop door te hakken heeft Haas F1 niet. Aankomende donderdag gaat de tweede testweek in Bahrein van start, dik een week later wordt op hetzelfde Bahrain International Circuit de eerste GP van het jaar al verreden.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

40 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022