Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Breaking: Marko niet geschorst door Red Bull

Helmut Marko wordt niet geschorst door Red Bull. Dat laat de 80-jarige Oostenrijker vlak voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië weten. Wel beaamt Marko dat er zaken opgelost moeten worden.

Marko Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De soap rond Helmut Marko lijkt voorlopig even voorbij te zijn. De adviseur van Red Bull heeft namelijk zojuist aan onder meer RacingNews365 laten weten dat hij niet wordt geschorst. Vrijdag kwam voor de kwalificatie het gerucht naar buiten dat Marko geschorst zou worden, omdat hij zogezegd achter het lek rond het onderzoek van Christian Horner zou zitten.

Het leverde veel rumoer in de paddock op. Zo liet Max Verstappen weten dat hij een mogelijk vertrek van Marko niet zag zitten en dat het invloed op zijn toekomst zou hebben. Marko stelt nu dat een schorsing van tafel is, maar dat er nog wel veel opgelost moet worden. De Oostenrijker had een goed gesprek met Oliver Mintzlaff, de CEO van het moederbedrijf Red Bull.

"Ik had een zeer goed gesprek met Mintzlaff", vertelt Marko. "Alles is opgelost tussen ons, denk ik, dus we spreken elkaar volgende week niet meer. Er werden geruchten verspreid, maar ze hadden geen legale achtergrond. Ik word niet geschorst. Ons doel is om met Max een vierde wereldtitel te winnen. We moeten allemaal samenwerken om dat te bereiken."

Is Marko er ook zeker van dat Verstappen tot 2028 bij Red Bull blijft? "Dat is nog een lange periode. Toto Wolff zegt altijd dat contracten niet zoveel waard zijn in de Formule 1. Ik vond het prachtig om te horen hoe loyaal Max aan mij is en ik kan alleen zeggen dat ik dankbaar ben."

Kunnen Horner en Marko nog samen Red Bull leiden? "Dat doen we al 19 jaar, dus waarom niet? Maar er moeten zaken opgelost worden."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden