Breaking: 'Meerdere botbreuken voor Valentino Rossi na zware crash'

31 aug. 2017 22:13 Rik Alkema 0 reacties
Valentino Rossi is tijdens een Enduro motorrace donderdagmiddag zwaar ten val gekomen. De MotoGP-ster heeft daarbij naar verluidt meerdere botbreuken opgelopen in zijn rechterbeen.

Valentino Rossi opgenomen in ziekenhuis

Rossi reed in Italië met coureurs van zijn VR46 Riders Academy, toen hij ten val kwam. Inmiddels is  Valentino Rossi overgebracht naar het ziekenhuis in Urbino, nabij San Marino.

De Italiaanse krant La Gazetta Dello Sport meldt vanuit het ziekenhuis dat Rossi wellicht vanavond al wordt geopereerd. Volgens de geruchten zou Rossi zijn been weer op dezelfde plek hebben gebroken als na zijn crash op het circuit van Mugello in 2010. Die crash kostte hem destijds 41 dagen om te revalideren. Italiaanse media melden een gebroken kuit- en scheenbeen.

Momenteel staat Valentino Rossi  vierde in het klassement voor de MotoGP-titel, die dit jaar tussen vijf coureurs lijkt te gaan. De Italiaan staat in dat kampioenschap 26 punten achter op leider Andrea Dovizioso. Dit jaar won Rossi één race, de TT van Assen.

Door zijn zware blessure lijkt het seizoen voorbij voor Rossi. Daarmee komt er een streep door een achtste wereldtitel in de MotoGP voor de Italiaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen