Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: 'Meerdere botbreuken voor Valentino Rossi na zware crash'

Valentino Rossi is tijdens een Enduro motorrace donderdagmiddag zwaar ten val gekomen. De MotoGP-ster heeft daarbij naar verluidt meerdere botbreuken opgelopen in zijn rechterbeen.

Rossi reed in Italië met coureurs van zijn VR46 Riders Academy, toen hij ten val kwam. Inmiddels is Valentino Rossi overgebracht naar het ziekenhuis in Urbino, nabij San Marino. De Italiaanse krant La Gazetta Dello Sport meldt vanuit het ziekenhuis dat Rossi wellicht vanavond al wordt geopereerd. Volgens de geruchten zou Rossi zijn been weer op dezelfde plek hebben gebroken als na zijn crash op het circuit van Mugello in 2010. Die crash kostte hem destijds 41 dagen om te revalideren. Italiaanse media melden een gebroken kuit- en scheenbeen.

Momenteel staat Valentino Rossi vierde in het klassement voor de MotoGP-titel, die dit jaar tussen vijf coureurs lijkt te gaan. De Italiaan staat in dat kampioenschap 26 punten achter op leider Andrea Dovizioso. Dit jaar won Rossi één race, de TT van Assen. Door zijn zware blessure lijkt het seizoen voorbij voor Rossi. Daarmee komt er een streep door een achtste wereldtitel in de MotoGP voor de Italiaan.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'