Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: nieuw team vraagt FIA toestemming om toe te treden tot Formule 1

Michael Andretti, van het grote Amerikaanse raceteam Andretti Racing, heeft bij de FIA een verzoek ingediend. Hij wil toetreden tot de Formule 1. Dat zal vanaf 2024 moeten gebeuren.

In 2024 krijgen we mogelijk een nieuw team op de Formule 1-grid. Michael Andretti, zoon van eenvoudig F1-wereldkampioen Mario Andretti, heeft een aanvraag gedaan bij de FIA om vanaf 2024 toe te mogen treden tot de sport. Vorig jaar deed hij al een poging om Sauber (Alfa Romeo) over te nemen, maar dat ketste uiteindelijk af. De Amerikaan lijkt nu zijn zinnen te hebben gezet op het inschrijven van een compleet nieuw team.

1494772955712135170

Michael has applied to the FIA to field a new F1 team starting in 2024. His entry, Andretti Global, has the resources and checks every box. He is awaiting the FIA's determination. — Mario Andretti (@MarioAndretti) February 18, 2022

Amerikaans team

Het zou het tweede Amerikaanse team zijn in de sport, na Haas. De Amerikaanse eigenaren van F1, Liberty Media, zullen het zeker aanmoedigen. Zij willen namelijk de populariteit van de Formule 1 aan de andere kant van de Atlantische Oceaan vergroten. Een tweede Formule 1-team zou daar zeker bij helpen. Het is niet duidelijk hoe lang het duurt voordat de toegang is goedgekeurd. Andretti heeft de aanvraag gedaan onder de naam Andretti Global.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"